Ai nevoie de Word? Asta este soluția office gratuită și legală

0
securitatea computer esential

Magia computerului inutil

Un computer este perfect inutil fără un sistem de operare și un set de aplicații care să îl pună în mișcare. Unele costă bani, altele sunt gratuite, iar, pentru cei mai mulți, factorul care face diferența este notorietatea produsului. Așa se face că, spre exemplu, deși gratuit și mult mai puternic, Linux-ul pare a fi ignorat de popor în fața mult prea mediatizatului și devoratorului de bani, Windows. Încă o dovadă asupra puterii factorului denumit publicitate, care ne determină să folosim unele aplicații nu pentru că sunt mai bune, ci pentru că sunt mai cunoscute.

Office

Cea mai cunoscută aplicație office este suita Microsoft Offiice. Puțini dintre voi cunoașteși faptul că prețul unei copii licențiate, adică legale, a acestui soft urcă binișor la câteva sute de lei. Cei mai mulți dintre voi, cu sigurană, ați apelat la o versiune contrafăcută, ilegală și care vă pune computerul și datele în pericol. Ei bine, o să citiți în cele ce urmează despre o suită ofiice pe care noi o folosim zilnic și despre care avem doar cuvinte de laudă.

Alternativa, la fel de puternică și completă, la Microsoft Office este oferită gratuit și fără niciun fel de restricții legale de către The Document Foundation. Suita Office LibreOfiice este open-source și aduce aceeași funcționalitate la care mai adăugăm și altele noi. Altfel spus, prin intermediul LibreOffice vei putea realiza aceleași lucruri pe care le făceai folosindu-te de Microsoft Office.

5 avantaje ale LibreOffice:

 • este gratuită și nu conține niciun fel de cost ascuns. Upgrade-ul de la o versiune la alta nu este în niciun fel limitat
 • documentele realizate în Microsoft Office sunt compatibile cu LibreOffice. Altfel spus, poți lucra documentele realizate în Word și în LibreOffice.
 • interfața ste intuitivă, modernă, logică, plăcută
 • lucrezi mai repede și mai bine deoarece nu îți sufocă computerul

Ce îți permite LibreOffice să faci

libreoffice pentru prieteni linuxCu LibreOffice poți crea documente word ce pot fi exportate și salvate în mai multe formate (pdf, odt, în formatele specifice Microsoft Word etc.), prezentări PowerPoint prin intermediul Impress, baze de date sau poți să te lupți cu fel și fel de formule etc.

Practic, acestea sunt funcțiile:

 • LibreOffice Writer (procesare text)
 • LibreOffice Calc (foi de calcul)
 • LibreOffice Impress (prezentări)
 • LibreOffice Draw (desene)
 • LibreOffice Base (procesare baze de date)
 • LibreOffice Math (editare de formule)
 • LibreOffice Basic (programare utilizând limbajul Basic)

Suita este disponibilă pe Windows, GNU/Linux, macOS și BSD-uri.

Descarcă de AICI

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here