Ai testat Facebook Live? Este distractiv și util

0
facebook live pentru prieteni pentruprieteni.com

O funcție utilă

Nu știm dacă sunteți la curent sau nu cu ultimele noutăți din ograda celor de la Facebook, dar vă atenționăm că ceea ce urmează să citiți reprezintă nu doar o veste extrem de bună ci și un fapt extraordinar cu consecințe destul de profunde.

Cei de la Facebook au lansat un nou serviciu care, în scurtă vreme, va prinde, atât în România cât și în afară, destul de bine. De ce? Veți putea citi din rândurile de mai jos.

Facebook Live

Facebook Live vă va permite ca prin intermediul unui telefon care rulează sistemul de operare Android, iOS sau Windows să efectuați streaming video și audio. Puteți astfel să împărtășiți momente extraordinare, live (în direct) cu toți cei din lista vostră de prieteni sau cu tot mapamondul, dacă, desigur, sunteți în centrul unui eveniment cu impact planetar.

Altădată un serviciu dedicat vip-urilor, streaming-ul devine disponibil tuturor. Și înainte existau astfel de servicii, dar impactul acestora era destul de redus. Ce-i drept, nu Facebook era în spatele lor. Desigur, alternative notabile sunt și în acest moment, dar puține au, repet, impactul Facebook.

Impact

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi se vor folosi de acest serviciu în scopuri ce țin pur și simplu de relaxare, Facebook Live ar putea avea un impact care va duce la eliminarea cenzurii, sau cel puțin la diminuarea acesteia, precum și la reducerea influenței mediei tradiționale. Acesta vă va permite permite să fiți în mijlocul evenimentelor, fără intermediar care să vă spună cum să interpretați ceea ce vedeți, ci direct de la sursă.

Sperăm că vă aduceți aminte celebrele proteste de la finalul regimului Băsescu precum și atitudinea pur și simplu jenantă a mediei în reflectarea acesteia. Pe atunci, media tradițională, se făcea că nu vede numărul din ce în ce mai mare de români patrioți care ieșeau în stradă manifestând împotriva unor proiecte precum Roșia Montană. Sper că vă reamintiți și faptul că doar câteva televiziuni au prezentat cât de cât evenimentele. De cele mai multe ori acestea au ales să manipuleze în mod odios opinia publică, mai ceva ca în epoca de aur. O metodă excelentă folosită de protestatari pentru a ajunge în casele tuturor, evitând cenzura media a fost folosirea serviciilor de streaming pentru transmiterea în timp real a ceea ce se petrece în stradă. Ușor ușor, tot românul a aflat adevărata realitate.

Așadar, acest serviciu de streaming video va permite tuturor să transmită pentru toată lumea fix din punctele fierbinți. Acum, datorită acoperirii mondiale pe care Facebook-ul o are, oricine își poate face voce auzită fără bătăi de cap.

Cum accesezi streaming-ul oferit de Facebook?

Simplu:

  • accesează actualizare statut “update status”
  • click pe butonul de live Screenshot from 2016 04 12 18 51 23

Harta interactivă

Facebook vă oferă și posibilitatea de a vedea în timp real ceea ce transmit alții (pagini sau profile personale). Indiferent dacă sunteți sau nu în lista acestora, puteți vedea o hartă a tuturor transmisiunilor live de pe Pământ accesând acest link. Este nevoie doar să duceți cursorul mousului în dreptul unui punct albastru, apoi să dați click pe acesta.

Cum să folosești Facebook Live

Ceva a mers rău!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here