Antivirus pentru Ubuntu, Linux Mint, Voyager, Zorin?

1
pentru prieteni antivirus

Un avantaj uriaș pe care GNU/Linux îl are în fața Windows-ului este reprezentat de faptul că acesta nu are nevoie de soft antivirus. Linux-ul este, din acest punct de vedre, incomparabil mai sigur decât Windows 7 sau 8. Producătorii de soluții antivirus nu s-au înghesuit să realizeze variante și pentru Linux, recunoscând de mai multe ori că acest lucru nu este necesar. Astfel, distribuția de Linux poate rula mai rapid și eficient, neavând nevoie de un program care să stea pornit în fundal pentru a păzi fortăreața de viruși.

Există voci care susțin că niciun sistem nu poate fi perfect imun la virusși și care sugerează că și pentru Linux ar fi existat câteva încercări, doar că acestea sunt extrem de rare. În teorie, se pot concepe și viruși pentru Linux, dar, practic, cel puțin eu, nu am auzit.

Există, într-adevăr și antiviruși cae pot fi instalați pe Ubuntu, ca să dăm un exemplu. Scopul acestora este de a păzi partițiile comune Linux/Windows sau, de ce nu, de a curăța partiția în care este instalat Windows-ul. Dat fiind faptul că virușii de Windows, nu au niciun efect asupra Linux-ului, instalarea unui astfel de soft antivirus nu este necesară. Dar dacă vrei să îți iei măsuri de precauție și să lași o portița de salvare a Windows-ului, atunci când acesta va fi doborât de viruși, ar fi indicat să instalezi un antivirus și pe Linux. Deci, antivirus pe Linux, pentru Windows. Poți, desigur, să te asiguri că păstrezi securitatea și funcționalitatea sistemului tău GNU/Linux urmând acești pași de aici. Cei mai buni antiviruși care pot fi instalați și utilizați pe Linux, dar și cei mai ușor deutilizat, sunt Clam Av și Comodo Antivirus.

Comodo

Cel mai intuitiv antivirus, după părerea noastră, este Comodo. Acesta poate fi descărcat de aici pentru Ubuntu, Linux Mint, Debian, openSUSE, CentOS, Fedora, etc. Este extrem de indicat să îi faceți o actualizare iar apoi să scanați dispozitivul.Producătorul spune că antivirusul este util pentru a descoperi și distruge „virușii de Linux” si pentru programele malițioase trimise prin e-mail (scanează e-mail-urile sau întreg conținutul căsuței poștale), dar si pentru a scana fișierele pe care le depozităm în clouds și pe partițiile folosite de Windows

Clam AV

Poate fi instalat din trei mișcări cu ajutorul Centrului Software sau a managerului de programe, in cazul Linux Mint si Ubuntu, deși este un pic mai dificil. Este necesar să căutați în Centrul Software “ClamAV” și să instalati rezultatele “clamtk” + “clamav” ).
Pe OpenSUSE Clam AV are o instalare la fel de ușoară, utilizatorii fiind invitați să dea click aici și să urmeze pașii. Pentru a-i actualiza baza de date, deschideți terminalul și scrieți cu mare atenție comanda de mai jos, apoi restartați computerul după ce acesta confirmă actualizarea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here