Aplicația Screenlets revine. Așa o instalezi în Ubuntu 16.04 LTS și Ubuntu 16.10

0
screenlets pentru prieteni pentruprieteni.com

Un „must have” pentru mulți

Screenlets reprezintă o aplicație foarte utilă prin intermediul căreia poți monitoriza diverse aspecte ale funcționării unui sistem care rulează Ubuntu 16.04 LTS și Ubuntu 16.10 dar și multe alte lucruri. Aplicația nu este nici pe de parte o necunoscută pentru utilizatorii Linux mai vechi, din păcate, aceasta nu mai era funcțională de ceva vreme pe versiunile mai noi de Ubuntu. Această stare de fapt a luat sfârșit, un update realizat de dezvoltatorulu softului făcând-o disponibilă și pe ultimele versiuni ale Ubuntu. Așadar, vă invităm să beneficiați de avantajele Screenlets.

Cum instalezi

Instalarea celei mai noi versiuni de Screenlets se realizează prin intermediul terminalului. Mare atenție trebuie să acordați acestui aspect deoarece comenzile de instalare diferă în cazul celor două versiuni de Ubuntu. În acest moment, datorită faptului că dezvoltatorul și-a concentrat atenția asupra versiunii LTS a Ubuntu, nu există un ppa și pentru versiunea 16.10. Acest inconvenient se poate îndrepta ușor prin folosirea ppa-ului versiunii LTS.

Ubuntu 16.04 LTS

sudo add-apt-repository ppa:screenlets/ppa
sudo apt update
sudo apt install screenlets screenlets-pack-all

Ubuntu 16.10

sudo add-apt-repository ppa:screenlets/ppa
sudo sed -i ‘s/yakkety/xenial/g’ /etc/apt/sources.list.d/screenlets-ubuntu-ppa-yakkety.list
sudo apt update
sudo apt install screenlets screenlets-pack-all

Descarcă

Un fișier care conține comenzile de instalare poate fi descărcat și de pe Facebook, mai precis de pe grupul Linux Pentru Prieteni. Venim, în acest mod, în ajutorul celor care nu se simt siguri în scrierea comenzilor necesare. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați fișierul, proces urmat de deschiderea acestui cu aplicația Text Editor și inserarea comenzilor, pe rând, în terminal. Nu uitați să răspundeți cerințelor terminalului.

După instalare

După instalare, odată aplicația deschisă, sunteți lberi să utilizați ceea ce softul vă pune la dispoziție. Pe moment, pot exista unelte care nu sunt funcționale dar și să instalați din alte surse. Veți fi uimiți de câte posibilitări de a seta vă sunt puse la dispoziție.

Un aspect negativ

Un aspect negativ pe care l-am descoperit în urma testării acestui soft constă în faptul că butonul care, teoretic, ar fi trebuit să permită descărcarea și instalare altor screenlet-uri noi deschide în browser site-uri care nu au legătură cu aplicațiea. Ne place să credem că este o eroare de redirecționare, eroare care va dispărea odată cu reînvierea solftului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here