Ce părere ai despre Simplenote? Video

0

Atunci când trebuie să duci la îndeplinire o mulțime de sarcini și ai senzația că ești pe punctul de a omite câte un lucru important, stresul devine și mai mare, iar cea mai sigură cale de a o scoate la capăt cu bine este să îți notezi tot timpul ce mai ai de făcut, să verifici și să actualizări aceste notițe. Asta pentru a evita surprizele neplăcute, drumurile în plus și/sau cheltuielile suplimentare.

Un sistem de notițe bine organizat te poate scăpa de multe frustrări și îți permite să te concentrezi mai mult pe sarcinile în sine.

Odata cu răspândirea dispozitivelor mobile precum smartphone-ul și tableta, a devenit mult mai ușor să notăm tot felul de lucruri, de la sarcini de serviciu până la  liste de cumpărături, pentru a ne elibera propria memorie  care,  de ce să nu recunoaștem, este pur  și simplu invadată de cantități din ce în ce mai mari de informație din care doar o mică parte este utilă.

simplenote-windows-pentruprieteni

Există în prezent o mulțime de aplicații destinate luării de notițe, indiferent de platforma utilizată – Android, iOS sau Windows. Însă dintre toate, una ne-a atras atenția prin  ușurința în utilizare și posibilitățile pe care le oferă fără niciun cost.

Aplicația Simplenote, al cărei nume ne duce cu gândul la simplitate, nu este nici pe departe săracă în funcții. Bineînțeles, nu are același nivel de complexitate ca Evernote, spre exemplu, dar este mult mai usor de utilizat, mai practică.

Această aplicație era inițial disponibilă doar pe sistemele Android și iOS,  însă acum ea poate fi instalată și pe Linux sau Windows,  ca software open  source.  Un mare avantaj pe care ni-l oferă constă în posibilitatea sincronizării notițelor pe toate dispozitivele prin crearea unui cont de utilizator în care va trebui să ne autentificăm. De asemenea, ne putem autentifica în cont și de pe browserul web si vom avea acces la notițe fără a fi necesară instalarea aplicației. Fiecare este liber să aleagă cum procedează.

Dacă folosiți Ubuntu, Linux Mint sau altă distribuție GNU/Linux derivată, se poate descărca aplicația Simplenote în format .deb și apoi o puteți instala cu dublu-click.

Descarcă Simplenote (click aici)

Iată unele dintre caracteristicile prin care se face remarcată aplicația Simplenote:

 • rulează pe mai multe platforme (Android, iOS, Linux, Windows, Kindle-Fire, web app)
 • funcție de căutare
 • posibilitatea adăugării de etichete
 • posibilitatea sortării notițelor după data modificării sau alfabetic
 • notițele pot fi sincronizate de pe un dispozitiv pe altul
 • notițele pot fi trimise altora prin URL
 • temă luminoasă respectiv întunecată, în cazul versiunilor pentru desktop
 • protejarea cu parolă a notițelor
 • evidențierea notițelor mai importante, care vor fi afișate mai sus în listă
 • nu implică niciun fel de costuri
 • posibilitatea utilizării offline

Alte aspecte interesante vă lăsăm pe voi să le descoperiți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here