Ce părere aveți despre Ubuntu Web Browser?

1
ubuntu browser pentru prieteni

Un browser impresionant

Odată cu instalarea noului LTS “Xenial Xerus”, am explorat un pic aplicațiile preinstalate, iar printre altele, am remarcat, de fapt am redescoperit browser-ul web pe care cei de la Canonical l-au integrat în sistemul de operare, pe lângă cunoscutul Mozilla Firefox. Ubuntu Web Browser a apărut pentru prima dată în variantă desktop pe Ubuntu 14.04, fiind preluat din Ubuntu Touch, platforma pentru dispozitive mobile. Am decis să aducem în discuție acest browser deoarece ne-a impresionat în anumite privințe.

Rapid și plăcut

Browser-ul pe care Canonical încă nu s-a decis să-l scoată la vedere pe bara Unity este bazat pe WebKit, folosește componente Ubuntu UI și se face ușor remarcat prin rapiditate. Se deschide aproape instantaneu, iar încărcarea paginilor pare să dureze mult mai puțin decât pe arhicunoscutele Firefox sau Chromium.

În ceea ce privește interfața grafică, după părerea noastră, browser-ul arată cât se poate de bine. Bara de adresă este aceeași cu cea de căutare, păstrând astfel mai mult spațiu pentru afișarea paginilor. Liniile butoanelor sunt foarte discret desenate fără a deveni greu vizibile. De asemenea, setările sunt și ele intuitive, oferind utilizatorului funcțiile de bază. Nu întâlnim aceeași complexitate ca la browserele de top, însă adesea rapiditatea este mai importantă decât mulțimea de funcții.

Concluzie

Nu este nici pe departe la fel de cunoscut precum Google Chrome, Firefox sau Opera dar browserul pe care Ubuntu ni-l oferă reprezintă o alternativă demnă de luat în seamă. Veți descoperi lumea prin intermediul unui soft rapid și eficient, intuitiv și plăcut care își face treaba fără probleme. Am dori ca și alte aplicații în spatele cărora se află Canonical să ruleze așa de bine. Desigur, puteți citi multe despre acest soft la o simplă căutare pe web, cel mai bine este să îl testați voi pentru a vă face o impresie. Îl găsiți gata instalat pe Ubuntu.

Spor la teste!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here