Cum se poate instala Budgie Desktop pe Ubuntu

3
ubuntu-budgie-pentruprieteni

Budgie Desktop este mediul grafic al distribuției Solus OS, creat de către dezvoltatorii acestei distribuție. Se caracterizează prin aspect modern, ușurință în utilizare și consum relativ redus de resurse. Despre acest mediu grafic, dar și despre distribuția GNU/Linux căreia îi aparține am scris aici și aici.

Însă dacă doriți să experimentați Budgie Desktop, nu e neapărat nevoie să instalați Solus OS (îl puteți descărca de aici). Există posibilitatea instalării sale în cazul în care utilizați Ubuntu. Se poate face asta foarte ușor, cu ajutorul a trei comenzi pe care trebuie să le tastăm în Terminal.

Există un ppa care conține tot ce este nesar pentru instalarea Budgie Desktop pe Ubuntu. Acest ppa este menținut de către cei de la fossfreedom și conține, pe lângă cea mai recentă versiune de Budgie Desktop (pe care o găsim și pe Solus OS) și Arc GTK, temele pentru pictograme ‘moka’ și ‘faba’.

Atragem atenția celor curioși că funcționarea acestui mediu grafic pe Ubuntu depinde de mai mulți factori, printre care celelalte aplicații instalate sau alte setări ale sistemului de operare care pot interfera cu Budgie Desktop.

Prima comandă necesară pentru instalararea Budgie Desktop pe Ubuntu va adăuga ppa-ul fossfreedom în lista de surse de pachete software din sistemul de operare. Vom deschide Terminal-ul și vom tasta:

sudo add-apt-repository ppa:fossfreedom/budgie-desktop

După adăugarea ppa-ului în lista de surse software, va trebui să o actualizăm. Vom avea nevoie de următoarea comandă:

sudo apt-get update

Acum urmează instalarea propriuzisă a Budgie Desktop, realizată prin comanda:

sudo apt-get install budgie-desktop

După instalare, va fi suficient să dați Log out și apoi să selectați Budgie Desktop din lista de medii grafice vizibilă pe ecranul de logare.

3 COMMENTS

  1. Salutare,
    Am incercat sa-l instalez pe Linux Mint 18.1 si imi spune “This PPA does not support xenial”. Am incercat un alt ppa (budgie-remix), insa, in loc sa-mi bucure privirea cu designul elegant prezentat in screenshoturi, m-a dezgustat.
    Poate ai tu vreo solutie si scrii un articol! Merci anticipat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here