Focusli – o aplicație pentru mai puțin stres

0

O soluție împotriva stresului

Pentru mulți dintre noi, zgomotul ambiental sau sunetele din natură reprezintă modalități ideale de a ne recăpăta echilibrul, de a ne calma și de a deveni astfel mai creativi, mai productivi, sau, pur și simplu, ne fac să ne simțim mai bine. 

Focusli te ajută

Avem mai multe posibilități de a asculta sunete ambientale, iar una dintre ele este Focusli, un applet pentru desktopul GNOME. Acesta îți permite să alegi tipul de sunete care crezi că te ajută cel mai mult într-un anumit moment. Trebuie doar să dai click pe pictograma corespunzătoare pentru a activa acel sunet și eventual să setezi volumul dorit, independent de volumul audio al sistemului de operare. Toate acestea se găsesc într-un meniu care se deschide de pe panoul principal cu un simplu click.

Opțiuni

Focusli îți permite chiar să suprapui mai multe sunete pentru a crea efecte mai interesante, reglând volumul pentru fiecare în parte. Asta îți dă posibilitatea de a-ți crea propriile aranjamente sonore. Sunetele sunt distribuite prin streaming de pe soundbible.com la prima utilizare. Apoi, ele sunt redate din memoria cache, ceea ce înseamnă că nu mai este necesară existența unei conexiuni la Internet pentru a le utiliza. Iată care sunt cele șase tipuri:

  • Rain (ploaie)
  • Wind (vânt)
  • Summer Night (noapte de vară)
  • Coffee shop (cafenea)
  • Whitenoise (zgomot alb)
  • Camp fire (foc de tabără)

Se mai pot adăuga și alte sunete pe lângă cele de bază editând fișierul ~/.local/share/gnome-shell/extensions/focusli@feborg.es/sounds/database.json.

Vizionați mai jos un scurt clip video care prezintă Focusli în acțiune.

Instalează Focusli din GNOME Extensions (click)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here