Geary, alternativa cea mai bună la Evolution şi Mozilla Thunderbird

0
geary mail pentru prieteni pentruprieteni.com

Geary este o aplicație open source gratuită, clară, dacă ne referim la designul acesteia, modernă și foarte populară în rândul utilizatorilor diverselor distribuții GNU/Linux. După atâta vreme de când folosim și noi acest soft, putem spune că își merită faima și încrederea acordată. Ca să fim sinceri, aplicația trebuie nu doar instalată, ci și utilizată zi de zi. Doar în acest mod veți putea sesiza cât de bine și silențios funcționează și cât de elegant își face treaba făra a seca computerul de energie.

Există la ora actuală nenumărate distribuții GNU/Linux, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, care au inclus acest soft în rândul celor din fabrică. Ar fi riscat dezvoltatorii acestor distribuții să introducă aplicația dacă aceasta nu ar fi fost la înălțime? Nu credem.geary doi pentruprieteni

Pentru cei care încă nu au auzit de Geary, trebuie să știți că acestă aplicație are menirea de a ne ajuta în dureroasa luptă de gestionare a e-mail-urilor. Putem privi cu ușurință acest soft ca o alternativă la deja cunoscutele Mozilla Thunderbird sau Evolution.

Geary, pe scurt, este un multi client de e-mail foarte performant care îți permite să citești, compui, răspunzi, sortezi (în funcție de mai multe criterii), arhivezi, ștergi, cauți, marchezi mesaje, în funcție de importanța acestora pentru tine sau după criteriul citit/necitit etc. În ceea ce privește cititul e-mailurilor, poți face acest lucru foarte rapid fără a fi nevoit să dai click pe mesaj pentru a fi deschis într-o fereastră nouă, după cum se întâmplă de obicei. În plus, ești anunțat de fiecare dată când primești un e-mail nou și, de asemenea, poți alege ca aplicația să corecteze automat ceea ce scrii greșit. Extrem de ușor poți să modifici setările predefinite ale softului și să îl adaptezi după gusturile tale.

Aplicația se înțelege de minune cu serverele care folosesc protocolul IMAP, astfel încât gestionarea conturilor de GMail, Yahoo Mail, Outlook.com etc. nu va fi o problemă. Îți este permisă aducerea mai multor astfel de conturi pentru un control mai eficient asupra acestora.

Geary a ajuns în prezent la versiunea 0.10.0, lansată pe 30 martie 2015. Notele de lansare pot fi citite aici. Instalarea se realizează rapid folosindu-vă de Centrul Soft al (magazinul) distribuției GNU/Linux utilizate. Informații foarte utile și tutoriale de utilizare puteți găsi pe site-ul oficial al aplicației, site ce se află la un click distanță de voi, dacă accesați acest link. Acest site a stat și la baza informațiilor tehnice pe care vi le-am prezentat, alături de experiența și impresiile noastre în utilizarea softului.

Din păcate, utilizatorii de Windows vor fi privați de oportunitatea de a utiliza o alternativă la Mozilla Thunderbird, alternativă care le putea fi extrem de utilă, deoarece Geary nu este disponibil decât pentru GNU/Linux, în special pentru Gnome. Geary a fost intens testat și folosit pe distribuții precum Ubuntu, Debian, Fedora, openSUSE, Linux Mint, Manjaro etc.

Din informațiile care se cunosc în acest moment, o versiune pentru Windows nu este luată în calcul.

VIDEO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here