Mii de jocuri sunt disponibile, în acest moment, pe distribuțiile Linux!

0
steam jocuri pentru prieteni

Jocuri pe linux

Vă aducem în atenție o veste foarte bună. Lipsa jocurilor pare a nu mai fi o problemă pentru distribuțiile GNU/Linux. Ușor ușor, nume mari din domeniul acestei industrii aducătoare de mulți bani își diversifică oferta pentru această platformă, totul spre marea bucurie a gamerilor și utilizatorilor de Ubuntu, Linux Mint, Steam OS, Manjaro etc. Iar asta, după cum spune gura lumii, pare a fi doar începutul, alții se pregăresc să intre abrupt în scenă.

Steam

Cei de la Steam, despre care ați auzit cu sigurană, au pus la bătaie, în acest moment, peste 2800 de jocuri cu versiuni pentru Linux. Puteți accesa lista aici. La data redactării acestui articol, 10.06.2016, existau, nici mai mult nici mai puțin de 2852 de titluri, iar numărul acestora crește de la o zi la alta.

Cele mai multe dintre aceste jocuri au prețuri infime, câțiva euro, prețul maxim fiind de 62 de euro, unde mai pui că foarte multe pot fi jucate gratuit de oricine, Robocraft, Dota 2, Star Conflict, Altitude, asta ca să dăm doar câteva exemple.

Tendințe

Să nu uităm că tendința, în prezent, este ca platforma să nu prea mai conteze. Diversificarea ofertei de jocuri nu poate fi decât de bun augur pentru fanii Linux dar și pentru masele de utilizatori care erau ținuți pe Windows de jocurile preferate. Din moment ce Linux-ul este gratuit iar jocurile par a obține performanțe superioare pe această platformă, sunt șanse mari să asistăm la o creștere a migrației Windows –> Linux.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here