O să vă placă noul Gradio

0
gradio 5 linux pentru prieteni pentruprieteni.com

Concureța și interesul cresc

De curând, în cadrul unui articol disponibil pe siteul pentruprieteni.com, ați putut citi informații interesante despre Great Little Radio Player. Cu siguranță, găsim printre cititorii acestui site și persoane care au auzit sau folosesc și cunoscutul Radio Tray. Acum este momentul să aflați că a intrat pe piață un nou soft care, în linii mari, face cam același lucru precum cele două aplicații amintite la început, diferă, desigur, perspectiva.

Am putea spune că, există nenumărate aplicații disponibile pe Linux care ne permit să ascultăm posturi de radio online. Ce ar ma conta încă una? Ei bine, concureța este motorul evoluției, un pic de aer proaspăt nu strică niciodată, nimănui. După părerea noastră, versiunea tocmai lansată de Gradio reprezintă un mare pas înainte, o recomfirmare a interesului publicului și al dezvoltatorilor pentru un astfel de soft. În fond, ce poate fi mai plăcut pentru un utilizator decât să vadă că aplicația pe care o folosește evoluează primind funcții noi, fiind, totodată, în pas cu timpurile din punct de vedere grafic.

Gradio

Aplicația despre care o să citiți în continuare a fost concepută de ceva vreme, însă, odată cu versiunea 5.0, aceasta are toate șansele să vă capteze atenția. De ce? Deoarece Gradio 5.0 își face excelent treaba, calitatea sunetului este exemplară, softul rulează extrem de rapid, fără un mare consum de resurse dar cu o siguranță pe sine exemplară. Un aspect foarte important este reprezentat de faptul că aveți acces la o bază de date uriașă reprezentată de posturi de radio din întreaga lume. Practic, din două mișcări, în câteva secunde, în difuzoarele care dotează computerul ori laptop-ul vostru pot răsuna acorduri muzicale din întreaga lume. Lumea se află la un click dinstanță.

Suntem și noi prezenți

România este prezentă în acest moment cu câteva zeci de posturi de radio foarte cunoscute, cât și zonale, adevărata distracție venind din lumea largă. Nu am ascuns niciodată faptul că mai de grabă ascult un post de radio străin decât unul românesc. Motivele ar fi diverse, calitatea mediocră a programelor românești, muzica de cele mai multe ori anostă, repetată obsesiv și care nu prea îmi reflectă gusturile, m-au determinat să explorez peste mări și tări. Cu un pic de răbadre, mai ales dacă mai cunoșteți și o limbă străină, orizontul zilnic al vostru ar putea fi puternic schimbat. Ei bine Gradio vă poate ajuta să explorați lumea.

Ce aduce nou versiunea 5.0

 • o nouă vizualizare pe liste
 • noul meniu-clic dreapta pe posturile radio
 • redare în fundal
 • facilitate “Close-To-Tray-Icon”
 • abilitatea de reluare a redării la pornire
 • dialog nou de setări
 • butonul ”Additional Preferences”
 • o bară laterală nouă
 • Notificare pentru cântecele noi
 • scrol infinit
 •  conexiune nouă popover
 • Butonul de volum se află acum în bara de antet

Instalare

Ubuntu (16.04 șI 16.10) și derivatele sale. Poți copia comenzile de aici

Acestea sunt comenzile de instalare pe care trebuie să le scrieți cu mare atenție în terminal.
sudo add-apt-repository ppa:haecker-felix/gradio-daily
sudo apt update && sudo apt install gradio

openSUSE – vezi aici

Fedora (24 și 25) vezi aici

Arch – pachetul poate fi găsit în Aur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here