Sayonara – un alt player pentru Ubuntu, Fedora și Arch Linux

0
sayonara player pentru prieteni

Diversitate

La dispoziția utilizatorilor GNU/Linux se află o multitudine de playere, care mai de care mai interesante și productive, numai bune de pus la treabă. Sayonara este o astfel de aplicație, player audio, mai precis, ce poate fi folosită pe Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Arch Linux, dar și pe derivatele acestora. Aceasta este, conform site-ului oficial, o excelentă alternativă la cunoscutele playere Rhythmbox, Clementine sau Amarok.

Un player care atrage atenția

Playerul ne-a atras atenția datorită modului foarte bun în care se mișca, datorită resurselor reduse pe care le consuma și, de ce nu, a modului simplu, intuitiv și elegant în care a fost conceput și realizat. Uneori, într-o lume atât de complexă, câte o dată, este bine să revenim la lucruri mai simple, care nu ne forțează și care ne liniștesc. Câteva capturi foto cu aplicația în funcțiune poți accesa aici.

Sayonara își face extrem de bine treaba pentru care a fost conceput de dezvoltatorii săi. Aplicația a fost scrisă în C++, și are suport pentru QT framework. Poate reda nenumărate formate audio, dispune de funcția de căutare și de playback dinamic, de egalizator cât și de posibilitatea de a afișa versurile melodiilor. În plus, playerul vine și cu două teme (închisă și neagră) care se integrează excelent cu Ubuntu. De asemenea, are suport pentru Soundcloud și poate fi folosit pentru Internet Streaming ori pentru a înregistra astfel de transmisii. O listă completă a ceea ce oferă poate fi consultată aici.

Cum instalăm?

Cei care doresc să îl instaleze pot face acest lucru dacă rulează Ubuntu, Fedora, Arch Linux sau derivatele acestor distribuții GNU/Linux. Noi l-am testat pe Ubuntu 16.04 și am fost extrem de plăcut surprinși de capacitățile dar și de potențialul acestui player. Deși pentru cei mai mulți această aplicație pare a fi o necunoscută, noi vă recomandăm să îi dați o șansă.

Dacă doriți să instalați acest player, versiunea curentă este 0.7.1, tot ce trebuie să faceți este să scrieți în terminal (valabil pentru Ubuntu și derivatele sale), pe rând, următoarele comenzi ori să-l descărcați, dacă preferați metoda mai simplă, de aici:

sudo apt-add-repository ppa:lucioc/sayonara
sudo apt-get update
sudo apt-get install sayonara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here