Sigur nu știai asta despre Gnome

1

Cred că nu există utilizator GNU/Linux care să nu fi încercat vreodată mediul grafic Gnome. Poate că, mulți dintre voi, încă regretați rapiditatea și productivitatea versiunilor mai vechi de Gnome, ne referim aici la Gnome 2, dar sunt numeroși cei care au trecut peste acest așazis impas. Gnome 3, în acest moment, este unul dintre cele mai moderne, complexe, productive și puternice medii grafice care pot fi utilizate pe GNU/Linux ori pe BSD-uri. Poate contesta cineva acest adevăr?

Cu un aer foarte modern, plăcut și proaspăt, mereu inovator și surprinzător, bine închegat și ușor de folosit ori de setat, Gnome aduce nu doar o alternativă binevenită la celelalte medii grafice, ci reprezintă o soluție completă. Oricine utilizează Ubuntu Gnome, Fedora, openSUSE și nu numai, poate simți spiritul Gnome original, adică poate trăi în prezent.

Trebuie să avem în vedere și faptul că în 2016 Gnome a împlinit respectabila vârstă de 19 ani, ceea ce ne dă de înțeles că este un mediu grafic ajuns la maturitate, a cărui stabilitate nu poate fi contestată.

P.S.

În urmă cu 19 ani, într-o zi de vineri, conform gnome.org, Miguel de Icaza și Federico Mena Quintero, doi studenți de nota zece, fondau GNOME. Scopul celor doi a fost de a realiza un mediu grafic care să arate bine, să fie simplu de utilizat, gratuit și liber. Au reușit, Bravo!!!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here