Special – Cantata

0
cantata-pentru-prieteni

Cantata este o aplicație specială, gratuită dar prețioasă, pe care, mai mult ca sigur o veți folosi intens și cu plăcere. Se încadrează în acea categorie rară de softuri de care devii rapid dependent datorită serviciiilor, opțiunilor și posibilităților de configruare implementate ieșind din zona, uneori anostă, a softurilor similare. Unde mai pui că ziua ta va fi mult mai senină, vei fi mai bine dispus, odată ce aplicația va fi pusă la treabă.

Și pentru că tot am atins acest subiect, Cantata rulează foarte bine indiferent ce distribuție GNU/Linux folosiți sau de mediul grafic preferat, chiar dacă la origine a fost dezvoltată pentru mediul grafic KDE.

cantata-ubuntu-pentru-prieteniCantata, ca să clarificăm subiectul, este un player muzical de generație nouă, open souce, modern și intuitiv, complex și rapid ce te ajută să asculți albumele muzicale preferate, să te bucuri de o vastă colecție de radiouri online și să accesezi servicii muzicale de streaming.

Astfel, pentru a detalia, Cantata oferă acces la servicii de streaming precum Dirble, IceCast, ShoutCast, TuneIn; la servicii online precum: Jamendo, Magnatune, Podcats, SoundCloud. Asta pe lângă deja clasicile redări ale albumelor din colecția personală.

Așadar, Cantata poate fi folosit pe Ubuntu și derivatele sale, inclusiv pe Linux Mint, pe Manjaro, Arch, openSUSE, Zorin, cam pe orice distribuție GNU/Linux care se respectă. Spre supărarea utilizatorilor de Windows, Cantata nu are o versiune pentru acest sistem de operare.

Playerul este intuitiv și funcțional, ușor de configurat, oferindu-ți o libertate aparte datorită nenumăratelor posibilități ce îți sunt puse la dispoziție. Îți oferă posibilitatea de a descărca copii ale copertelor albumelor și alte informații de pe site-urile de specialitate referitoare la melodiile ascultate, despre albume, inclusiv versurile pieselor, fie că folosim servicii online sau albumele personale. De asemenea, printre multe altele, playerul poate fi redus și la o fereastră minusculă ce îți afișează detaliile de bază.

Instalare

Cantata poate fi instalat prin intermediul magazinelor de aplicații existente în fiecare distribuție GNU/Linux. Dacă utilizezi Ubuntu sau o distribuție derivată, scrie în terminal comenzile de mai jos. Acestea vor instala ultima versiune a Cantata.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntuhandbook1/cantata
sudo apt-get update
sudo apt-get install mpd cantata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here