miercuri, iulie 8, 2020

Spune adio Word! O suită office gratuită este perfectă pentru profesori, elevi, studenți și funcționari

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Profesori, elevi, studenți, funcționari

Indiferent că sunteți profesori, elevi, studenți, funcționari ori simpli cetățeni, sunt numeroase cazurile în care aveți nevoie de o aplicație pentru a vizualiza, scrie ori modifica documente. În România, Word-ul celor de la Microsoft reprezintă una dintre cele mai cunoscute aplicații de acest gen. Faptul că este folosit în școli (copiii sunt învățați doar acest program), în instituțiile de stat și în unele instituții private, v-a inoculat ideea că ar fi cel mai bun, ori că nu ar exista alternative. Dosarul Microsoft vă spune ceva?

Ei bine, astăzi s-ar putea să aveți un șoc când veți afla că există o alternativă excelentă și gratuită la Microsoft Word ori la suita celor de la Microsoft. De ce să dai bani când poți avea totul gratis?

Rigorile legii

Prețul de câteva sute de lei, în funcție de versiune, chiar mii, i-a îndemnat pe cei mai mulți să pirateze suita office de la Microsoft. Legile sunt clare în acest domeniu, dacă ești prins, ți se face dosar penal și plătești despăgubiri. Veți spune că nu ați auzit de astfel de situații și că, oricum, nu vor ajunge ei la voi, sunteți prea mici. Nimic mai fals, faptul că nu ați auzit de astfel de cazuri sau nu cunoașteți legea, nu o să vă scape de rigorile legii în cazul în care folosiți programe piratate. În plus, toate aceste softuri lasă urme pe Internet. De obicei, este suficient să vă pârască cineva că folosiți o copie piratată de Word sau un Windows, iar evenimentele o vor lua razna.

Suită Office

LibreOffice este principala alternativă open-source, extrem de serioasă și lăudată, la Microsoft Office. Aceasta este folosită de zeci de milioane de utilizatori la nivel mondial. Asemeni Microsoft Office, LibreOffice îți oferă tot ce ai nevoie, de data aceasta gratuit și fără constrângeri de ordin legal. Tot ce poți face prin intermediul Microsoft Word, poți realiza și pe LibreOffice.

LibreOffice este o suită office complexă; Interfața curată și instrumentele sale puternicie vă permit să vă dezvăluiți creativitatea și să măriți productivitatea. LibreOffice integrează mai multe aplicații care îl fac cea mai puternică suită Office Liberă și Gratuită de pe piață. (sursa, aici)

Adaptarea

Adaptarea la LibreOffice este una foarte rapidă. Interfața este intuitivă, simplă dar complexă. Cu foarte puțin efort și voință, în doar câteva ore veți deveni expert în LibreOffice.

Le are pe toate

LibreOffice le cuprinde aproape pe toate. Spre exemplu, în Writer (echivalentul Microsoft Word) putem crea documente precum fișe de lucru, teste, chestionare, tabele, diagrame, figuri geometrice etc. În Impress Presentation (echivalentul Microsoft Powerpoint) putem crea prezentări de tip slideshow, cu sau fără efecte vizuale sau audio, folosindu-ne de numeroasele template-uri care ne stau la dispoziție. În Draw Drawing poți crea materiale grafice precum scheme sau forme geometrice, doar imaginația este limita. Calc Spreadsheet (echivalentul Microsoft Excel) îți permite să prelucrezi date și chiar să reprezinți rezultatele sub formă de diagrame.

Avantaje

LibreOffice este gratuit, complet și vine fără restricții de ordin legal. Actualizările sau upgrade-ul la o nouă versiune sunt gratuite, totul este gratuit.

Suita este stabilă complexă și completă. Nu există versiuni trial, demo ori alte jumătăți de măsură;
Productivitate maximă. Aplicația este compatibilă cu documentele realizate în Microsoft Word. Acestea pot fi citite, editate ori salvate în numeroase variante. Documentele noi sunt foarte ușor de redactat, există și numeroase template-uri care te pot ajuta. În plus, nu ești distras de la munca ta prin intermediul unor notificări inutile;
Aplicația nu ocupă mult spațiu pe hard, se instalează și actualizează rapid și intuitiv, este sigură și stabilă.

Descarcă LibreOffice (în limba română)

Nu uita!

Site-ul pentruprieteni.com vă invită să accesați acest link pentru a putea consulta toate articolele dedicate învățământului. Dacă sunteți profesori, elevi, studenți sau funcționari, nu ezitați.

Interfață Writer

pentruprieteni.com,
Linux Pentru Prieteni,  2020, word, LibreOffice.
  • Save

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Convertește gratuit documente PDF în format Word, PPT, Excel, ePub sau imagini. Bonus: deblocare, parolare, unire, blocare

Convertește PDF Formatul PDF este puternic folosit în spațiul corporatist, de stat, în educație etc. pentru distribuirea informației într-o manieră rapidă și convenabilă. Folosirea acestui...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
800 Shares
Copy link
Powered by Social Snap