TV-Maxe revine, iar în acest mod îl instalezi

1
6580
Tv-Maxe posturi tv
Tv-Maxe posturi tv

TV-Maxe revine! Poate fi instalat acum și pe Ubuntu 16.04

Cei care au făcut cunoștință cu Linux-ul foarte recent poate că nu au apucat să folosească TV-Maxe, aplicația prin care se pot viziona online zeci, chiar sute posturi TV, gratuit. Asta deoarece proiectul nu a mai fost actualizat pentru versiunile noi de Linux. Spre exemplu, ultima versiune de Ubuntu pe care TV-Maxe a mai funcționat a fost 14.04 LTS. Din diverse motive, dezvoltatorul nu s-a mai preocupat de întreținerea acestui software care reprezenta pentru mulți un punct de atracție spre Linux.

Însă lucrurile par să se rezolve și TV-Maxe să poată fi din nou utilizat. Dezvoltatorul oficial a anunțat că are în plan adaptarea aplicației pentru funcționarea pe Ubuntu 16.04 “Xenial Xerus”. Pe de altă parte, și acesta este unul din marile avantaje ale softului open-source, un alt entuziast a preluat inițiativa și a făcut posibilă instalarea și utilizarea TV-Maxe fără probleme pe Ubuntu și derivatele acestuia (Linux Mint, Zorin, Voyager, Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu etc.).

Cum se instalează TV-Maxe

Instalarea se face din ppa însă readucem în atenție faptul că acesta nu este cel oficial al dezvoltatorului TV-Maxe. Avantajul acestui tip de instalare constând în faptul că veți primi actualizări de fiecare dată când apare o versiune nouă a aplicației.

Pentru a instala TV-Maxe pe Ubuntu sau derivatele sale, trebuie să tastați și să rulați următoarele comenzi în Terminal:

sudo add-apt-repository ppa:trebelnik-stefina/tv-maxe
sudo apt-get update
sudo apt-get install tv-maxe

Puteți descărca un fișier care conține comenzile de instalare de aici.

Apoi, după instalare, pentru funcționare optimă, este recomandată împrospătarea listei de canale (Tv-maxe –> List –> Refresh channel list), dar și schimbarea playerului intern în VLC-tvmx (TV-maxe –> Preferences –> General Settings –> Use internal player –> Selectăm VLC-tvmx)

Sperăm că instalarea a fost un sucvces și vă urăm vizionare plăcută.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 13 =