Ubuntu After Install – instalează automat tot ce ai nevoie

0
Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

Tocmai ai terminat de instalat Ubuntu, ai făcut actualizările și te pregătești să deschizi Centrul Software pentru a instala toate aplicațiile și codecurile pe care știi că le folosești în mod obișnuit? Tot acest proces este de durată, dar, mai neplăcut este faptul că trebuie să rămâi în fața computerului toată această perioadă deoarece dacă instalezi mai multe aplicații dintr-o dată, sunt toate șansele să apară un blocaj, iar din când în când Centrul Software cere reintroducerea parolei. De asemenea, aplicații precum Google Chrome sau Skype nu există în Centrul Software și este necesară instalarea lor din Terminal, lucru care nu este deloc dificil, dar care consumă timp în plus.

Uită de toată această bătaie de cap cu ajutorul aplicației “Ubuntu After Install” care, după cum îi spune și numele, se folosește după instalarea Ubuntu pentru a instala automat toate programele de care avem nevoie în mod normal. Pentru a instala Ubuntu After Install, va fi nevoie să apelăm la Terminal, unde vom scrie, pe rând, următoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:thefanclub/ubuntu-after-install
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-after-install

După ce se finalizează instalarea, putem deschide aplicația, căutând-o după denumire. Aceasta va detecta la pornire aplicațiile pe care le avem deja instalate și va afișa o bulină verde în dreptul lor. Avem posibilitatea de a selecta pentru instalare doar aplicațiile de care avem nevoie pentru a nu ne umple computerul cu lucruri inutile. După ce (de)selectăm ce nu ne interesează, deoarece ele sunt selectate toate inițial, dăm click pe buntonul “Install”, iar procesul automat de instalare începe. Ne înarmăm cu răbdaresau ne găsim altceva de făcut, deoarece durează ceva timp. Marele avantaj constă în faptul că totul se desfășoară automat, fără a ne solicita în vreun fel atenția.

Iată ce aplicații poate să instaleze:

Ubuntu Restricted Extras
libdvdcss
Unity Tweak Tool
Numix Circle
Variety
My Weather Indicator
Google Chrome
Tor Browser
LibreOffice
Telegram
Skype
Pidgin
Dropbox
VLC
KODI
Radio Tray
Spotify

GIMP
Darktable
Inkscape
Scribus
Openshot
Kdenlive
Hnadbrake
Audacity
Steam
KeePass
Shutter
FileZilla
Bleachbit
Samba
PDF Tools
p7zip
Oracle Java 7
Atom
Brackets

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here