Un nou mediu desktop pentru GNU/Linux. Aici îl poți vedea cum arată și cum îl poți testa

1
curios pentru prieteni pentruprieteni.com

Noutate

Se lucrează intens și cu folos în vederea definitivării unui nou și plăcut mediu grafic disponibil pe GNU/Linux. Proiectul este la început, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate, fără pic de exagerare, sunt impresionante. UKUI are toate șansele să te făcă să îl testezi, cine știe, poate în viitorul apropiat îl vei folosi intens. Nu uita, acum este în plină dezvoltare și este foarte instabil.

După cum am scris, multe din mediile grafice existente în acest moment pe Linux suferă din punct de vedere estetic de o lipsă acută de viziune, de o înapoiere, de acum devenită enervantă. Acestea se află sub dictatura unor tonuri de gri și a unor iconițe total depășite, știți deja, nu este nevoie să vă mai repetăm. În cazul Ubuntu, situația este tragi-comică, mai multe poți afla aici.

Dacă dezvoltatorii Ubuntu par a se fi lăsat pe tânjeală și nu au mai modernizat Unity, tot din această ogradă, chinezii de la Ubuntu Kylin, o aromă a distribuției mai sus amintite, vin cu o soluție. Un mediu grafic nou, care se adresează celor obișnuiți cu modul în care Windows 7 arată, a devenit disponibilă pentru testare. Site-ul de unde puteți afla informații de primă mână, direct de la dezvoltatori, poate fi accesat aici.

Despre

UKUI (Ubuntu Kylin User Interface) este bazat pe Mate, dar nu îi seamănă din punct de vedere grafic sub nicio formă, un lucru bun, am putea spune. Chiar dacă a fost inspirat de Windows 7, UKUI este unic și plăcut, după cum veți putea observa accesând galeria foto de aici sau clipul de mai sus.

Instalare

Acest mediu grafic va veni preinstalat, după toate aparențele, în versiunea 17.04 a Ubuntu Kylin, nefiind exclusă adaptarea și intrarea acestuia drept predefinit în viitorul aprobiat. Mediul grafic promite și acest aspect este cel mai important.

Instalarea în Ubuntu 16.10 se face scriind în terminal următoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntukylin-members/ukui

sudo apt update && sudo apt install ukui-desktop-environment

Spor la teste în mașina virtuală!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here