Wine 2.0 a fost lansat. Vezi ce noutăți importante aduce

0

Doritul și așteptatul Wine 2.0

Proaspăt lansata versiune 2.0 a Wine vine cu noutăți interesante pentru cei care au nevoie să se folosească pe distribuțiile GNU/Linux de anumite aplicații disponibile doar pe Windows. Și cei care rulează macOS pot avea un interes special privitor la actuala versiune. Vă recomandăm să citiți acest material și să purcedeți la instalarea de îndată a Wine 2.0.

Notele de lansare

Dezvoltatorii aplicație țin să ne informeze, în cadrul notelor de lansare, asupra unor noutăți care vă vor fi pe plac. Astfel:

  • au fost realizate 6.600 de modificări în aplicație
  • printre cele mai importante noutăți sunt cele privitoare la existența suportului pentru Microsoft Office 2013, a existenței suportului pentru macOS versiunea pe 64 bit, fiind suportate mai multe aplicații și jocuri noi. Lunga listă cu modificările și noutățile realizate poate fi consultată aici
  • de asemenea, suntem înștiințați asupra faptului că această lansare este prima din noua schemă de lansări iar în cazul unor aspecte încă se mai lucrează.

Ce aplicații poți rula prin Wine

O listă numeroasă conținând jocuri și aplicații care pot fi rulate prin intermediul acestui soft poate fi consultată aici. Acestea, în funcție de gradul de compatibilitate, se împart în: platinum, gold și silver. Dezvoltatorii ne oferă și un top 10 pentru fiecare categorie în parte. Astfel, primele trei aplicații din fiecare categorie sunt: Adobe Photoshop CS3 (10.0), Planetside 2 Release, Guild Wars 2 Release Client, Guild Wars All Versions, Guild Wars All Versions, Guild Wars All Versions, Final Fantasy XI Online, Team Fortress 2 Steam, StarCraft I Retail CD/DVD etc.

Descărcare și instalare

Descarcă Wine 2.0 de aici

O altă posibilitate de a beneficia de pe urma acestei noi versiuni este și de a o instala prin intermediul terminalului. Următoarele comenzi sunt valabile în cazul Ubuntu și Linux Mint

sudo add-apt-repository ppa:wine/wine-builds

sudo apt update

sudo apt install wine-staging

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here