Sunday, September 23, 2018
Acasă Blog

Toate manualele școlare sunt la un click distanță. Descarcă-le gratuit dacă ești elev, profesor sau părinte

0

România modernă

Din păcate, România arată modern doar pe internet, dar nu pe orice site sau platformă. Este infinit mai simplu să realizezi un site și un soft de prezentare decât să faci autostrăzi, locuințe, să oferi salarii și condiții de secol XXI cetățenilor, să dotezi școlile și să pregătești profesorii. Poate, odată cu trecerea timpului, se va modifica în bine și mentalitatea poporului român, sursa tuturor relelor din această țară.

Ministerul Educației

Ministerul Educației a pus la dispoziția tuturor celor interesați un loc în care manualele școlare pot fi consultate în format digital, totul complet și gratuit. Cu alte cuvinte, poți să răsfoiești, virtual, ce-i drept, pagină cu pagina, zeci de manuale școlare, de la clasa I până la ultimul an liceal. Asta da schimbare, nu prea pare a fi România aici.

Cum funcționează?

În primul rând, pentru a putea avea acces la aceste manuale în format electronic, aveți nevoie de un dispozitiv conectat la internet, dotat cu un browser decent și actualizat. Nu contează dacă folosiți un telefon inteligent, o tabletă, un PC, ori dacă acesta rulează sistemele de operare GNU/Linux, Windows, Android, macOS sau Chrome, trebuie doar să îndepliniți condițiile de mai sus.

Manualele sunt ordoante în funcție de clasă, semestru și disciplină, fapt care vă va ușura sarcina într-un mod incredibil. Odată ce accesați un astfel de manual, acesta poate fi parcurs integral, din scoarță în scoarță. Din câte am reușit să vedem în cele câteva minute de test, aplicația de vizualizare pare a fi diferită de la o editură la alta, așadar anunite funcții pot exista sau nu.

Profesori, elevi, părinți

Site-ul pentruprieteni.com vă invită să accesați acest link pentru a putea consulta toate articolele dedicate învățământului.

Click aici pentru a consulta manualele școlare

Cum ar fi arătat Windows 7 dacă ar fi fost lansat în 2018

0

Windows 7 în preferințe

Windows 7, poate cea mai bună versiune a sistemului de operare realizat de Microsoft, a fost lansat în 2009, adică acum aproximativ un deceniu. Multe au trecut de atunci prin curtea Microsoft, Seven fiind utilizat încă pe scară largă. Se pare că mulți dintre fanii Micosoft care utilizează Windows 7 nu s-au lăsat impresionați de preconizata scoatere la pensie a acestei versiuni ori de tam-tam-ul făcut în jurul Windows 8.1 sau 10.

Malware ascuns în pachetele snap ale Ubuntu

0

Și Ubuntu…

Două aplicații care conțineau un program malware de tipul Cryptocurrency Mining, este vorba de 2048buntu și Hextris, au fost identificate. Acestea au fost încărcate în Ubuntu Snaps Store de către un utilizator pe nume Nicolas Tomb. Cele două softuri au fost elimiate pe moment din Magazinul de aplicații, o investigație detaliată urmând a avea loc.

Modificarea prin care Facebook Messenger te va scoate din sărite

0

Messenger

Facebook încearcă să scoată bani și din piatră seacă, nu că ar suferi de pe urma sărăciei, din contră. Având peste 1,3 miliarde de utilizatori, Messengerul celor de la Facebook se află în topul celor mai utilizate softuri pentru dispozitive mobile. Succesul Messenger este mai mult o consecință a faptului că Facebook nu permite trimiterea mesajelor prin intermediul aplicației principale, decât o cauză  a facilităților sau funcțiilor pe care le oferă.

Adevărata rezolvare pentru computerele vechi

1
Vrei să slăbești? Aici ai 5 instrumente care te ajută să îți atingi scopul, pentruprieteni.com
pentruprieteni.com

Computerele vechi

Indiferent dacă vrem să acceptăm sau nu, poate cea mai enervantă problemă care macină nervii utilizatorilor de computere constă în vechimea acestor dispozitive. Pe românește, un dispozitiv care se apropie de un deceniu de viață este considerat depășit. Sistemele de operare și aplicațiile necesită resurse uriașe comparativ cu trecutul, resurse pe care computerele vechi nu mai sunt capabile să le ofere. Așdar, nu vorbim de un moft, ci de o necesitate. Nu poți fi productiv, nici măcar nu te poți distra decent, cu un PC care abia își trage sufletul.

2,228FaniÎmi place
55CititoriConectați-vă
294CititoriConectați-vă
71AbonațiAbonați-vă
error: