A apărut deepin 15.4. E chiar promițător

2
deepin-15-4

Deși se adresează mai mult pieței asiatice, provenind din China, Deepin își merită cu prisosință locul în topul Distrowatch din ultima perioadă și aprecierea în creștere a utilizatorilor. Această distribuție se face remarcată nu doar prin modul în care arată, ci și prin aplicațiile proprii pe care le pune la dispoziție. Iar vechimea sa, ținând cont că prima lansare sub această denumire a avut loc la sfârșitul anului 2009, îi conferă destul de multă credibilitate. 

Până la versiunea 15, lansată în 2015, deepin avea ca punct de plecare Ubuntu, dar apoi dezvoltatorii săi au decis să aleagă Debian ca fundație. Au creat și un mediu grafic propriu, ce poartă denumirea DDE (Deepin Desktop Environment), cu un aspect foarte modern și intuitiv. Asta a fost până la versiunea 15.3, deoarece deepin 15.4, a cărui lansare a fost anunțată în cursul zilei de 19 aprilie, vine cu noutăți care cu siguranță vor fi pe placul multor utilizatori.

Deși trecerea pare una oarecum neglijabilă, de la 15.3 la 15.4, noutățile aduse ne spun cu totul altceva. Numeroasele îmbunătățiri și upgrade-uri de pachete demonstrează faptul că această nouă versiune este una importantă.

Prima dată ne sare în ochi noul design al Control Center și al desktop-ului. A fost implementat un nou stil, bazat pe transparență și blur, noi moduri de interacțiune pentru colțurile ecranului și pentru managerul de ferestre. Dar noutățile nu se opresc aici. Sunt multe alte lucruri care ne vor impresiona dacă ne hotărâm să testăm acest sistem de operare. Vom mai remarca următoarele:

  • Pagina principală din Control Center afișează pictograme de acces rapid către cele mai utilizate setări, pentru o utilizare mai ușoară și mai eficientă.
  • Installer fullscreen, inteligent, ce oferă o experiență plăcută pe parcursul instalării.
  • Kernel 4.9.8, cu drivere mai bune pentru mai multe configurații hardware, ce asigură mai multă stabilitate și compatibilitate.
  • Posibilitatea de a seta wallpaper-e diferite pentru fiecare spațiu de lucru și gesturi multi-touch pentru touchpad.

Multe alte detalii despre deepin 15.4 vă stau la dispoziție aici, în anunțul de lansare.

Dacă v-am făcut curioși, puteți descărca deepin 15.4 cu un click pe link-ul de mai jos. E disponibil doar pe 64 de biți.

Descarcă deepin 15.4 (click aici)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here