Budgie-remix 16.10 a fost lansat. Îl poți descărca de aici

0

Budgie-remix pe scurt

Budgie-remix, pentru cei care nu știu, este o nou apărută aromă de Ubuntu. Drept mediu grafic, dezvoltatorii au ales cunoscutul și ochiosul Budgie Desktop. În cazul în care vă sună cunoscut dar nu știți de unde să îl luați, Budgie Desktop este un nou mediu grafic creat special pentru Solus OS. Prima lansare a sistemului de operare a avut loc în urmă cu câteva luni, în momentul în care Ubuntu 16.04.1 vedea lumina reflectoarelor. De atunci, echipa de dezvoltatori a lucrat intens prin introducerea de noi funcții, remedierea de probleme și optimizări. Rezultatul, de ce nu, arată foarte bine.

Budgie-remix se adresează celor care cred într-o combinație, reușită după părerea noastră, dintre Ubuntu și Budgie Desktop. Datorită faptului că la Solus OS lucrurile nu sunt încă finalizate complet, existând și unele deficiențe, multora dintre voi le-ar surâde ideea acestei combinații. După părerea noastră, alăturarea este una foarte reușită, puterea Ubuntu fiind foarte bine înfrumusețată de acest mediu grafic.

16.10

După cum probabil ați intuit, această versiune a Budgie-desktop este bazată pe cea mai recentă ediție de Ubuntu, și anume 16.10. Această lansare este prima care urmează ciclul lansărilor sistemului de operare Ubuntu. Noutățile sunt numeroase și binevenite, bazate pe feedback-ul versiunii anterioare, iată-le pe scurt pe cele mai importante:

 • Instalarea sistemului este posibilă în majoritatea limbilor
 • a fost utilizat cel mai nou kernel linux din seria 4.8.x
 • Wallpapere noi și frumoase împodobesc desktop-ul
 • a fost instalată cea mai nouă versiune a suitei office LibreOffice
 • Gnome 3.22 cu toate aplicațiile specifice
 • Un set nou de iconițe denumit Pocillo
 • cea mai nouă versiune a mediului grafic Budgie Desktop

  Descărcarea și instalarea

  Sistemul poate fi descărcat accesând link-ul de mai jos. Este disponibil atât în versiunea pe 32 bit cât și în cea pe 64 bit. Imaginea .iso are 1,4 GB, fapt care necesită folosirea unui DVD sau a unui Stick USB pentru instalare. Din experiența proprie, vă recomandăm, drept cea mai sigură modalitate prin care puteți instala o distribuție GNU/Linux, utilizarea unui DVD. Vă poate scuti de multă frustrare.

  Concluzie

  Interesant și beneficiind de suportul Ubuntu, Budgie-remix poate fi o alternativă. Nouă ne-a plăcut foarte mult și credem că nu suntem singurii. Spor la testat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here