CentOS 6.9 a fost lansat. Îl poți descărca de aici

0

În atenție

Site-ul pentruprieteni.com nu a abordat, în versiunea 2.0, subiectul CentOS. Acestei situații îi punem capăt acum, odată cu acest material dedicat lansării versiunii 6.9 a CentOS. În viitorul apropiat, câteva articole dedicate acestui OS vă vor fi supuse atenției, în încercarea noastră de a populariza și alte distribuții GNU/Linux în afară de cele clasice.

Despre

CentOS are o strânsă legătură cu Red Hat și Fedora prin faptul că este bazat pe acestea. Această lansare are la bază cea mai nouă versiune a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.9 și va beneficia de suport timp de 3 ani, până în noimbrie 2020. Conform tradiției, utilizatorul are de ales între trei versiuni: Workstation, server și minimal. Imaginile .iso sunt disponibile în versiunile pe 32 și 64 bit, dezvoltatorii recomandând celor care le descarcă să utilizeze torrentul pentru un plus de rapiditate.

Pentru lista completă a noutăților aduse de această versiune, vă invităm să accesați acest link.

Pe curat

Tot dezvoltatorii sunt cei care recomandă ca upgrade-ul să se realizeze prin instalarea noii versiuni pe curat. Poate nu ar strica să dedicați ceva timp și testării sistemului în mașină virtuală pentru a vedea dacă vă este pe plac sau nu.

Și noi am testat

Actuala versiune a CentOS a fost forjată și de echipa pentruprieteni.com, iar concluziile testelor realizate în mașină virtuală au fost foarte bune. Un pic ciudat, destul de stabil și rapid, CentOS te cucerește fără prea mult efort. Ne-a plăcut modul în care s-a mișcat și sentimentul plăcut pe care îl oferea în momentul utilizării. În cele câteva ore cât a durat testul nostru, sistemul nu a făcut probleme, unele mici dificultăți au fost cauzate de lipsa noastră de experiență.

Încheiem prin a vă recomanda cu încredere să îi dați o șansă celei mai noi versiuni de CentOS.

L-ai testat?

Dacă l-ai testat, te invităm să ne spui opinia ta.

Descarcă CentOS de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here