Kogaion 3.2 a fost lansat. Vezi ce aduce nou și de unde poate fi descărcat

0

Echipa de dezvotatori ai Kogaion a anunțat, prin intermediul lui Ear Daywatch, lansarea versiunii 3.2. Preluăm integral anunțul lansării, anuț postat pe grupul Facebook RogentOS (vezi aici).

Kogaion 3.2 released!!!

Asa cum am promis, cele mai recente imagini iso, Kogaion 3.2, sunt gata pentru voi.
Link de descarcare, ca de obicei:
http://bpr.bluepink.ro/~rogentos/iso/kogaion/

Ce aduc nou:
– acum e posibila criptarea la instalare
– kernel nou, 4.8.4
– driverele au fost migrate pe dkms, deci in viitor vom putea suporta mai multe versiuni de kernel in paralel
– ecranul de login (lightdm-gtk-greeter) a fost inlocuit cu qt-lightdm-greeter pentru a evita ulterioare inconsistente cauzate de upgrade-uri gtk
– versiune noua MATE …
si ce-o mai fi pe acolo, portage resincronizat blah, blah!

ATENTIE!!!: daca faceti doar upgrade, nu (re)instalare, nu uitati sa refaceti grub.cfg cu ‘grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg’ si sa activati dkms cu ‘systemctl enable dkms’ !!!

Spor la joaca!

Pentru cei care au testat-o deja, acest OS nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mai mult ca sigur ați remarcat stabilitatea, viteza și funcționalitatea acestui sistem de operare. Nu exagerăm cu nimic atunci când afirmăm că acest OS se mișcă mai bine decât multe alte distribuții cunoscute. Nouă ne place nu doar modul în care se prezintă Kogaion, ci și implicarea cu care echipa dezovoltă această distribuție Linux.

Cei care doresc, pot testa această versiune a Kogaion prin descărcarea imaginii .iso accesând link-ul de mai jos. Pasul următor constă în arderea acesteia cu aplicația Rufus pe Windows, asta în cazul în care doriți să creați un live USB, ori folosind un DVD. Cei care utilizează o altă distribuție GNU/Linux pot opta pentru folosirea aplicației UnetBootin. O altă posibilitate care nu implică niciun fel de riscuri este reprezintată de folosirea unei mașini virtuale.

Descarcă Kogaion de aici

Aderă la grupul Rogent OS aici

Accesează site-ul Rogent OS aici

Citește sau pune întrebări pe forumul distribuției aici

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here