Korora 25 “Gurgle” este pregătită pentru tine

0

Korora este pe gustul nostru

Korora este o altă distribuție GNU/Linux despre care o să mai auziți și care face o figură foarte frumoasă în acest moment. Spunem toate acestea bazându-ne pe experiența noastră personală cu acest OS a cărui evoluție devine tot mai interesantă. Ce-i drept, în lumea Linux ai de unde alege, cu toate acestea, Korora are un spațiu pus departe, un atu care o menține în actualitate.

Doar câteva minute durează descărcarea imaginii .iso și testarea noii versiuni. La final, credem noi, veți mai descoperi un linux stabil și plăcut, unic în felul său și care merită avut.

Korora 2.5 „Gurgle”

Korora 2.5, nume de cod „Gurgle”, a fost lansată și este disponibilă pentru descărcare, testare și instalare accesând link-ul de mai jos. Pentru cei care nu știu, acest sistem de operare este bazat pe Fedora, dar, spre deosebire de aceasta, Korora este mult mai stabilă și completă, adică excelentă atât pentru un utilizator simplu cât și pentru unexpert. Dezvoltatorii susțin că noua versiune este îmbunătățită și solidă, iar noi completăm cu faptul că arată și foarte bine.

Distribuția, cu origini australiene, oferă posibilitatea utilizatorului de a alege dintre următoarele arome: Cinnamon, GNOME, MATE și Xfce. Iubitorii mediului grafic KDE nu vor avea, cel puțin pentru moment, posibilitatea de a utiliza aroma KDE, primind asigurări ferme din partea dezvoltatorilor asupra remedierii acestui neajuns.

Korora 24 aduce cu sine câteva noutăți, spunem noi, importante, o parte dintre ele fiind enumerate în cele ce urmează:

  • La baza acestei versiuni stă Fedora 25
  • Remedierea unor bug-uri și introducerea unor noi facilități
  • OS-ul vine cu următoarele versiuni ale mediilor grafice: Cinnamon 3.2, GNOME 3.22, Mate 1.16, Xfce 4.12. Poți citi în detaliu notele de lansare pentru fiecare mediu grafic dând click pe denumirea acestora în rândul de mai sus.

În topul popularității realizat de site-ul distrowatch.com, Korora se află pe o poziție apropiată de mijlocul clasamentului, în fața unor nume cunoscute precum Ubuntu Gnome, SteamOS, Voyager, Neptune, Salix, Trisquel, wattOS, Solaris, openMandriva și openSolaris.

Cerințele minime de sistem necesare unei bune funcționări a Korora 24 sunt:

  • 32 bit CPU
  • 2 GB memorie (RAM)
  • 20 GB spațiu pe disc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here