Unicul Manjaro

Am fost și suntem fani înfocați ai distribuției GNU/Linux Manjaro. Acesta este un sistem de operare complet, capabil să ruleze rapid și fluent, funcțional din prima secundă, susținut de o comunitate puternică și agilă de dezvoltatori care au arătat că le pasă de creația lor. Manjaro place și credem că mulți dintre voi ne dați dreptate. Sistemul se simte și se mișcă bine, iar cei care l-au testat, mai mult ca sigur, au rămas plăcut surprinși.

Manjaro este unic în acest peisaj al distribuțiilor GNU/Linux. Unul din nenumăratele avantaje cu care OS-ul vine fiind faptul ca avem de-a face cu un rolling release. La acest atu, fără niciun fel de dubii, adăugăm și faptul că, în esență, Majaro este un Arch adaptat pentru ființe umane.

Noutăți

O lansare foarte importantă a avut loc în ultima zi a lunii octombrie. Dezvoltatorii îndrăgitului Manajaro au lansat versiunea 16.10. Numele de scenă, destul de original am putea spune, este „Fringilla”. Ca la orice eveniment de acest gen, au fost incluse cele mai noi versiuni ale softurilor, atât cele predefinite cât și cele din depozite, au fost rezolvate erori și introduse noi funcții, aducându-se, în esență, îmbunătățiri sub capotă și la nivel vizual.

Notele de lansare ne informează asupra unor noutăți importante care privesc atât ediția standard cât și edițiile comunității. O atenție deoasebită a dezvoltatorilor a fost acordată versiunii care rulează mediul grafic Xfce, a cărui versiune 4.12 aduce o experiență îmbunătățită față de cea anterioară. Noi suntem de părere că adevăratul spirit al Manjaro poate fi simțit utilizând Xfce-ul, din acest motiv acestă versiune este și recomandarea noastră.

Versiunea care rulează KDE trece la Plasma 5.8.2 și KDE-Apps 16.08, un mare pas înainte în acest moment. Alte noutăți: Systemd 231, Octopi 0.8.5, Pamac 4.1.5 și Calamares 2.4.3. Pentru mai multe detalii accesați acest link.

Descărcare

Atât varianta pe 32 de biți cât și cea pe 64 pot fi descărcate accesâd link-ul de mai jos. Vă stau la dispozițiie mai multe medii grafice, urmând ca voi să alegeți ediția pe care o considerați cea mai potrivită sau cea cu care computerul vostru se înțelege cel mai bine.

Descarcă Manjaro 16.10 de aici

1 COMMENT

  1. Forte rapid versiunea xcef si fara buguri. Foarte simplu fata de arch linux. Distributile de linux devin mai simple de utilizat astai un lucru bun poate incet incet ajunge macar la 50% din utilizatori de windowsul ,care devine tot mai spionator cu utilizatori. PENTRU O VIATA LINISTITA UTILIZATI LINUX!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here