netrunner 2017 pentru prieteni pentruprieteni.com
sursă imagine: http://www.netrunner.com

2 lansări în prima zi a lunii ianuarie

Asemeni Solus OS, în prima zi a lunii ianuarie 2017, distribuția GNU/Linux Netrunner a primit o nouă și provocatoare versiune. Netrunner 17.01, nume de cod “Baryon”, are drept bază Debian și se anunță a fi o lansare de succes. Ce-i drept, atât planurile, cât și așteptările sunt mari.

O schimbare importantă

Anterior acestei lansări, dezvoltatorii sistemului de operare au anuțat și renunțarea la versiunea rolling release și concentrarea eforturilor echipei doar pe o singură ramură. Versiunea rolling era bazată pe Manjaro, distribuție despre care cu siguranță știți că se înrudește extrem de bine cu legendarul Arch. Așadar, renunțarea la Arch și portarea celui mai nou KDE pe Debian, par a fi noile tendințe ale dezvoltatorilor Netrunner. Stabilitatea și siguranța par a fi noii termeni cheie.

Noutăți

Noutățile Nerunner 2017 sunt diverse. Câteva probleme legate de bug-uri au fost rezolvate, au fost introduse funcții noi și se lucrează de zor și la strângerea relației dintre aceasta și Debian. Pe scurt, conform notelor de lansare, noutățile cele mai importante sunt:

  • Debian Stretch – Testing Snapshot “20161211”
  • Linux Kernel 4.8.0-2
  • Plasma 5.8.2
  • Frameworks 5.27
  • Qt 5.7.1
  • KDE Applications 16.08.2
  • Firefox 50.0.2
  • Thundebird 45.3

Ce aplicații oferă Netrunner

În mod predefinit, sistemul de operare aduce o serie de aplicații extrem de cunoscute și utile. Cu siguranță ați auzit și folosit, inclusiv pe alte distribuții ori pe Windoiws, aplicații precum: Kdenlive, Gimp, VLC, LibreOffice, Audacious, Steam, Skype, Transmission, Virtualbox, Krita, Inkscape etc.

Descarcă

Neturnner 2017 este disponibil doar în versiunea pe 64 bit. Dimensiunea imaginii .iso este de de doar 2 GB, iar cea mai sigură modalitate, după opinia noastră, prin care sistemul poate fi instalat este să folosiți un DVD.

Spor la testat!

Descarcă sistemul de operare de aici

https://www.youtube.com/watch?v=-r0UcRn17y0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here