S-a lansat Linux Mint 18.1 Xfce Beta

0
LM-sarah-beta-xfce

De ce Xfce

Mediul grafic Xfce, deși simplist în aparență, este apreciat de mulți utilizatori pentru rapiditatea sa, pentru consumul redus de resurse, dar și pentru faptul că oferă o interfață curată, care nu ne distrage de la ceea ce avem de făcut atunci când productivitatea este obiectivul principal.Pentru că dezvoltatorii Linux Mint țin cont și de necesitățile utilizatorilor care preferă un mediu grafic rapid și funcțional, fără altceva în plus, au demarat lucrul la varianta Xfce a Linux Mint 18. “Sarah”. Astfel, pe data de 5 ianuarie 2017, a fost lansată Linux Mint 18.1 Xfce Beta.

Linux Mint 18.1 este o versiune cu suport pe termen lung ce va beneficia de susținere până în anul 2021. Varianta pe Xfce vine cu software actualizat, aduce și o multitudine de îmbunătățiri și funcții noi pentru a crește gradul de confort și a face din utilizarea computerului o experiență cât mai plăcută.

Ce aduce nou

Pentru a vă forma o imagine de ansamblu asupra elementelor de noutate prin care se remarcă Linux Mint 18.1 Xfce Beta, vă sugerăm să accesați acest link de pe site-ul oficial al distribuției. Pentru a afla mai multe despre eventualele probleme de funcționare, explicații și soluții, ar fi bine să citiți notele de lansare, disponibile aici.

Cerințe de sistem

Iată care ar trebui să fie configurația minimă a sistemul pe care urmează să utilizați Linux Mint 18.1 Xfce Beta:

  • 512MB RAM (1GB recomandat pentru o utilizare confortabilă).
  • 9GB spațiu pe HDD/SSD (20GB recomandat).
  • Placă video capabilă de rezoluția 800×600 (se recomandă 1024×768).
  • DVD drive sau port USB.

Linux Mint 18.1 Xfce Beta este disponibilă ca imagine .iso atât pe 32 cât și pe 64 de biți. Varianta pe 64 de biți poate boota atât în format BIOS cât și UEFI, iar cea pe 32 de biți bootează doar în format BIOS. Varianta pe 64 de biți este recomandată pentru computerele mai recente. E bine să avem în vedere faptul că majoritatea computerelor vândute în ultimii 10 ani sunt dotate cu procesoare pe 64 de biți.

Această variantă Beta poate conține bug-uri critice, așa că noi vă recomandăm maximă precauție la instalare, ea fiind destinată testării, pentru a ajuta echipa de dezvoltatori să repare eventualele probleme înainte de lansarea versiunii stabile, eveniment care va avea loc luna viitoare. Atunci va fi posibil upgrade-ul de la Beta la versiunea stabilă.

Dacă sunteți curioși și doriți să testați Linux Mint 18.1 Xfce Beta pe LiveDVD/USB sau să o instalați în mașină virtuală, eventual pe un computer pe care îl folosiți mai mult pentru așa ceva, adică fără a risca să pierdeți date, puteți descărcă imaginea .iso accesând link-urile de mai jos.

Linux Mint 18.1 Xfce Beta – 64 de biți (descarcă)

Linux Mint 18.1 Xfce Beta – 32 de biți (descarcă)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here