Sabayon 16.11 a fost lansat. Acesta vine cu multe noutăți și poate fi descărcat de aici

0
sabayon pentru prieteni 16.11

Sabayon merge mai departe

Sabayon, o distribuție bazată pe Gentoo, a primit o versiune nouă astăzi, 30 octombrie, 2016. Încă o dată, chiar dacă acest lucru nu mai trebuia dovedit, dezvoltatorii au arâtat tuturor că sistemul este matur și puternic, modern și ușor de folosit. Pentru iubitorii unui Gentoo cu față umană, aceasta ar fi una dintre cele mai logice alegeri.

Ce noutăți sunt

Noutățile sunt numeroase și pot fi citite în întregime aici. În cazul în care limba engleză vă face probleme ori notele de lansare vi se par plictisitoare, vă invităm să le răsfoiți, mai jos, pe scurt.

  • Versiunile cele mai noi ale aplicațiilor predefinite
  • instalaerul a primit o nouă versiune ce vine cu foarte multe înbunătățiri
  • kernel 4.8
  • Ultima versiune a KDE-Plasma
  • O identitate vizuală înnoită
  • Entropy (managerul de pachete) a primit o nouă versiune ce repară câteva neajunsuri
  • Noi dispozitive ARM care au primit suport

Și asta nu este tot…

Pe lângă noutățile aduse sistemului de operare, dezvoltatorii au modernizat și site-ul proiectului. Arată foarte bine, modern și adaptat dispozitivelor mobile, adică un site cum ar trebui să aibă toate distribuțiile. Curioșii pot accesa noul https://www.sabayon.org/.

Decizii importante au fost adoptate și în privința lansărilor viitoare. O mică observație. Vă invit să nu uităm că acest OS este o distribuție rolling release, adică se actualizează automat de la o versiune la alta. S-a stabilit ca imaginile .iso ale versiunilor stabile să fie lansate și urcate pe site, de obicei, în lunile ianuarie, mai și octombrie. De un tratament aparte beneficiază versiunea unstable, care cuprinde practic imaginea .iso la zi, aceasta putând fi actualizată ori de câte ori este necesar. Ambele versiuni pot fi găsite 24 de ore din 24 pe site-ul proiectului.

Descarcă

Versiunea pe 64 biți a acestui OS poate fi descărcată în mai multe medii grafice accesând unul din link-urile de mai jos

 GNOME (64 bit)

 KDE (64 bit)

 Xfce (64 bit)

 MATE (64 bit)

 Minimal (64 bit)

Server (64 bit)

 RPi2/3 Base (console) (armhfp)

 RPi2/3 Base (console) with OpenRC (armhfp)

 RPi2/3 Kodi (Media Center mode + auto-upgrades) (armhfp)

Odroid X2/X2+ U2/U3 (armhfp)

 Odroid C2 (armhfp)

 BananaPi (armhfp)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here