Tails 2.12, sistemul de operare recomandat de Edward Snowden, este aici

0
Edward Snowden pentru prieteni pentruprieteni.com

Un nou Tails

Tails (The Amnesic Incognito Live System), distribuția Linux recomandată de Edward Snowden, a ajuns la versiunea 2.12. Această versiune va fi ultima din seria 2.XX, începând cu 13 iunie, seria 3.XX, va vedea prima lansare. Mai multe detalii referitoare la viitoarele versiuni ale Tails puteți accesa aici.

Pentru cei care nu cunosc, Tails este un sistem de operare care are drept scop asigurarea unui grad sporit de securitate pentru utilizatorii săi. Acesta este axat pe securitate și anonimat, fiind, din acest puncte de vedere, cea mai sigură alternativă la sistemle de operare clasice. Așadar, dacă puneți preț pe securtiate datelor voastre, Tails este cea mai eficentă și recomandată soluție de ceva vreme încoace.

Securitate

Versiunea 2.12 aduce numeroase noutăți ce țin de securitate, motiv pentru care dezvoltatorii recomandă să faceți upgrade-ul de la o versiune anterioară (2.10, 2.11) la cea din prezent, cât mai rapid cu putință. Dacă upgrade-ul automat nu este posibil, acest ghid vă va explica cum îl puteți realiza pe cel manual. Desigur, echipa pentruprieteni.com este adepta lucrurilor simple și vă recomandă să descărcați și să instalați pe curat noua imagine. Instrucțiuni privitoare la instalarea Tails sunt disponibile aici.

Noutăți importante

Mai multe noutăți au fost introduse în această versiune, cele mai importante sunt:

  • Reintroducerea GNOME Sound Recorder
  • S-a renunțat la I2P din cauza faptului că nu a fost găsit niciun dezvoltator care să mențină această aplicație.
  • S-a realizat upgrade-ul la kernelul Linux 4.9.13, fapt care aduce suport pentru noile echipamente hardware.
  • Tor Browser to 6.5.2.

Descarcă Tails de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here