Versiunea 16.10 a Ubuntu Studio, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Gnome, Ubuntu Kylin, Ubuntu Mate și Xubuntu a fost lansată

1
ubuntu wallpaper
ubuntu wallpaper

Familia Ubuntu se înnoiește

Zi foarte importantă pentru familia distribuțiilor bazate pe Ubuntu. Odată cu lansarea Ubuntu 16.10 (detalii și descărcare aici), tot ce înseamnă arome oficiale ale acestei distribuții GNU/Linux au primit o nouă versiune. În această situație se află: Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Studio, Ubuntu Gnome, Ubuntu Kylin, Ubuntu Mate și Xubuntu. Pe lângă aceste arome oficiale, în perioada imediat următore este de așteptat și ca alte distribuții ce vor fi bazate pe noul Ubuntu să se înnoiască cu versiuni noi.

Notele de lansare

Notele de lansare ale noilor versiuni, poate cele mai importante documente care însoțesc acest eveniment, pot fi accesate de mai jos. Vă recomandăm să le citiți cu atenție, acesteea sunt esențiale. De la noutăți la probleme rămase încă nerezolvate, aceste note pot face lumină.

Înainte de descărcare…

Înainte de descărcare, ar fi bine să:

  • verificați dacă computerul suportă noua versiune
  • dacă nu ați putea instala sistemul direct pe curat în loc să faceți upgrade-ul
  • dacă feedback-ul lansării este pozitiv
  • dacă la capitolul probleme cunoscute nu este inclusă și configurația voastră
  • nu ar strica să nu vă grăbiți și să amânați acest pas câteva zile ori săptămâni până ce situația se va stabiliza.
  • dacă sunteți prea curioși în privința noilor versiuni și nu mai rezistați tentației de a le testa, noi vă recomandăm să faceți asta neapărat în modul de test. În cazul în care ceva nu funcționează cum trebuie cea mai bună soluție este să amânați instalarea pentru câteva zile ori săptămâni până ce totul este stabilizat.

 

Video

Noutăți Xubuntu 16.10

Lubuntu 16.10

 

Ubuntu Mate 16.10

Ubuntu Gnome 16.10

1 COMMENT

  1. Foarte bune articole faci despre Linux. Bravo, acum am descoperit saitul, tine-o tot asa. Pacat ca multi nu folosesc Linux, e un sistem extraordinar, eu de la Windows 8 am inceput sa-l folosesc ca OS principal. Foarte bun, recomand Lubuntu 14.04.1 lts, extraordinar de rapid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here