Zi mare! Redcore 1704 “Epsilon Eridani” a fost lansat

1
redcore 1704 linux pentru prieteni pentruprieteni.com

O nouă versiune de Redcore

Redcore 17.04 ”Epsilon Eridani” a fost lansat, fiind disponibil pentru testare și descărcare, totul în mod gratuit. Într-o postare pe grupul Facebook al distribuției, Ghiunhan Mamut, omul din spatele Redcore, face o sinteză a celor mai importante noutăți aduse de actuala versiune. Puteți accesa aceste note aici sau le puteți consulta mai jos.

Redcore 1704 Epsilon Eridani este gata !!!

Dupa cum am anuntat si acum aproape 2 luni, acest release este unul incremental, nu vine cu foarte multe noutati, ci s-a lucrat mai mult sub capota. Mai jos , o mica lista de schimbari :

– resincronizat cu Gentoo Stable (07.04.2017)
– kernel 4.9.15+redcore
– mesa 17.0.3 + LLVM 4.0.0 + libdrm 2.4.77 -> cele mai recente drivere video
– epkg 1.1 -> adaugat suport pentru database (cu sincronizare automata intre portage si epkg) + finalizat backendul pentru Sisyphus
– adaugat K3b, KCdemu, simplescreenrecorder, vidcutter, qt5-fsarchiver, aqemu (alternativa virtualbox) in imaginea ISO
– adaugate mai multe teme implicit
– firefox, opera, vivaldi, google-chrome actualizate la ultimele versiuni stabile

Ca de obicei, reinstalarea sistemului NU este necesara. Daca aveti actualizarile la zi, rulati deja Redcore 1704 Epsilon Eridani.

Cu toate ca upgrade-ul la versiunea curenta este posibil incepand de la Redcore 1 Andromeda (defapt upgrade este posibil chiar de la Kogaion 3.2 la Redcore 1704 – nu voi intra in detalii), recomand utilizatorilor XFCE si MATE, daca mai exista, sa efectueze o instalare pe curat, intrucat va dura mult mai putin, cu mai putine batai de cap.

Imaginea ISO stabila va aparea pe mirror in cateva ore.

Descarcă Redcore de aici

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here