Zorin OS 12, Core și Ultimate, a fost lansat. Pregătește-te de schimbare

3
683

Surpriza Zorin OS

Nu de puține ori, grație comentariilor primite pe pentruprieteni.com, am realizat faptul că fanii Zorin OS sunt foarte numeroși și activi. Și noi am testat acest sistem de operare, în nenumărate ocazii am constatat că își face treaba foarte bine și fără efort. Am putea spune că este unul dintre cele mai tinerești, complexe și intuitive distribuții GNU/Linux din câte există în acest moment.

O nouă versiune

Spre bucuria numeroșilor utilizatori care doresc un sistem de operare care să arate într-o direcție familiară cu Windows, vă anunțăm că s-a lansat versiunea cu numărul 12 a Zorin OS, Core și Ultimate. Schimbările sunt consistente și de efect. Notele de lansare, disponibile aici, subliniază faptul că această nouă lansare aduce cele mai mari schimbări din istoria Zorin OS.

Suntem mândri să anunțăm disponibilitatea Zorin OS 12, Core și Ultimate – cea mai mare lansare din istoria Zorin OS. Cu această nouă versiune, am introdus o experiență desktop cu totul nouă care va face computerul mai util, mai puternic și mai plăcut de utilizat.

Noutăți

La acest capitol avem de unde alege. Cei care au utilizat până acum Zorin, vor constata că noua variantă arată, se mișcă și se simte senzațional. Schimbările la capitolul vizual au transformat radical sistemul de operare iar modificările de sub capotă au adus stabilitate și performanță suplimentară, demnă de luat în calcul.

Ce aduce nou Zorin OS 12:

 • Odată cu această nouă versiune a fost introdus mediul grafic Zorin OS 2.0, bazat pe Gnome Shell. Totul este regândit și redesenat, modernizat și bine închegat. Un look fresh și plăcut vă va da pe spate, trebuie să recunoaștem asta.
 • Zorin OS 12 vine și cu un set nou de iconițe, bazate pe Paper, cu un design flat și modern, concepute pentru eficiență. Să mai spunem și că arată superb?
 • În scenă intră și Universal Search, o funcție care te ajută să găsești totul fără bătăi de cap, de la aplicații la documente.
 • Modul de afișare a notificărilor a fost transformat, acestea devenind interactive și ajutându-te să rezolvi o problemă fără să îți mai intrerupi activitățile.
 • Noua versiune introduce și un suport înbunătățit pentru display
 • Sunt sute de aplicații care extind funcționalitatea sistemului și care îți stau la dispoziție din două mișcări
 • Zorin Appearance, născut din contopirea funcțiilor Zorin Look Changer și Zorin Theme Changer, oferă posibilitatea de a schimba, dintr-un singur click, modul în care arată sistemul. Puteți alege ca sistemul de operare să arate precum Windows, Ubuntu, Gnome 2 ori Mac-OS.
 • Un nou și mult mai performant magazin de aplicații este introdus odată cu această versiune, iar Chromium Web Browser preia funcția de browser predefinit.
 • Aplicații specifice Gnome 3, precum Weather, Maps, Video, Photos, au intrat și ele în joc.
 • Kernelul Linux pe care sistemul de operare este bazat face parte din seria 4.4
 • Ubuntu 16.04 LTS, cu suport până în 2021, stă la baza noii versiuni a Zorin OS.
 • Dezvoltatorii au mai hotărât ca odată la doi ani să aibă loc lansări majore ale sistemului de operare.

Descarcă Zorin de aici

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here