Aruncă o privire asupra Feren OS

1
feren os pentru prieteni

Nu am testat Feren OS decât în mașina virtuală, asta ca să fim sinceri, dar modul în care s-a comportat ne-a fost pe plac. Nu putem garanta că o să vă placă sau că o să îl utilizați zi de zi, cu toate acestea, vă sugerăm să luați o hotărâre în acest sens doar după ce îl testați, fie chiar și în mașina virtuală. În fond, curiozitatea trebuie alimentată din când în când, ferindu-ne de plafonare și menținându-ne la zi.

Feren OS reprezintă o surpriză foarte plăcută, mai ales pentru cei care doresc să ruleze un sistem de operare apropiat ca interfață grafică de Windows. Feren OS nu copie interfața Windows-ului, după cum își propun destul de multe distribuții GNU/Linux, abordarea acestuia fiind cu mult mai elegantă, chiar dacă este puternic inspirată de Windows. Cei care suferă după modul în care Windows-ul arată își pot găsi un aliat extrem de serios în propunerea noastră de astăzi.

Feren OS impresionează nu doar prin modul în care arată, funcționalitatea și stabilitatea fiind încă două puncte forte. Datorită faptului că este bazat pe fundația solidă a Ubuntu/Linux Mint, sistemul vă poate ajuta lejer într-o multitudine de activități, oferindu-vă nenumărate beneficii. Mediul grafic Cinnamon nu scârțâie, chiar dacă a primit ceva modificări, acesta rulând fluent și plăcut.
Câteva detalii tehnice despre Feren OS

Feren OS este un LTS, cu suport disponibil pentru 5 ani. Actuala versiune este bazată pe Linux Mint 18. Atât versiunea pe 32 bit cât și cea pe 64 bit sunt, în teorie, la dispoziția utilizatorului pentru descărcare, testare ori utilizare, în mod gratuit. O scurtă paranteză, trebuie să țineți cont de faptul că dezvoltatorii săi încă nu au pus la dispoziția publicului versiunea pe 32 bit, aceasta urmând să fie disponibilă în viitorul apropiat.
Ce ne-a plăcut la Feren OS

Fiind, în esență, un Ubuntu, nu o să insistăm asupra beneficiilor aduse de acest OS, ci asupra punctelor care îl individualizează.
Interfața simplă și frumoasă, chiar dacă aduce cu a Windows-ului
posibilitățile numeroase de a modifica interfața prin intermediul Themer, o aplicație în fața căreia temele nu mai au niciun secret
rapiditatea și stabilitatea
existența unei game variate de aplicații dar și posibilitățile de a juca numeroase jocuri prin intermediul Steam, Play On Linux, Wine etc.

Mai multe despre acest OS puteți citi pe site-ul oficial. Nu uitați să ne împărtășiți opinia voastră.

1 COMMENT

  1. Iar “nu copie” mai baieti? Tot asa si dupa ce vi s-a mai atras atentia si ati recunoscut greseala.
    Cat priveste FerenOS, arata bine, dar are niste bug-uri, in special din cauza unor elemente ce tin de temele grafice. Am contactat dezvoltatorul in mai multe randuri si i-am atras atentia si asupra acestor probleme, care se afla acum in curs de rezolvare. Mai mult, FerenOS va trece la o noua interfata grafica derivata din Cinnamon, numita ZuroUI, insa va mai dura pana cand va fi disponibila publicului.
    Am “reparat” pentru uzul personal un Feren 2016.2 Update 1, pe 64 de biti (deocamdata este doar pe 64, versiunea pe 32 urmand sa fie lansata), inlaturand anomaliile. Acum acesta functioneaza foarte bine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here