duminică, ianuarie 17, 2021

Ce părere ai despre această distribuție?

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

O nouă distribuție și-a făcut apariția nu de mult timp pe scena GNU/Linux. Și pare ceva promițător, având în vedere faptul că în spatele ei se află o companie renumită și puternică. Așteptările sunt, bineînțeles, îndreptățite când vorbim de un sistem de operare dezvoltat de Intel. Da, așa e, cei de la Intel au creat propria distribuție, Clear Linux.

A devenit accesibil

Până destul de recent, Clear Linux se arăta descurajant pentru utilizatorul obișnuit din cauza installer-ului său deloc intuitiv. Din acest motiv am evitat să vorbim despre acest promițător sistem de operare. Versiunea 2.0 vine cu un installer complet redesenat, modern, ușor de înțeles fără să-ți ceară studii de specialitate.

Schimbare neașteptată

Aproape peste noapte, Clear Linux a trecut de la orientarea sa preponderentă spre Cloud, aplicații de machine learning, data science etc. la o orientare spre utilizatorul desktop obișnuit. Se vede asta odată cu trecerea spre un installer intuitiv, la mediul de lucru GNOME. Cei ce au folosit Ubuntu, Linux Mint sau chiar Fedora se vor simți foarte confortabil pe acest nou sistem de operare. Un alt indiciu al încercării Intel de a se adresa utilizatorului obișnuit ține de existența unui forum al comunității, unde dezvoltatorul solicită în mod constant feedback. Scopul lor constă în extinderea spre cât mai mulți utilizarori.

Clear OS este o distribuție Linux open source, rolling release, optimizată pentru performanță și securitate, conceput pentru a fi ușor de personalizat și de gestionat.

Această distribuție este croită special pentru platformele Intel, cu toate optimizările de performanță activate în mode predefinit.

Clear Linux vine cu suportul pentru Flatpak gata activat, dar și cu un magazin software ce conține peste 4000 de aplicații pe lângă alte pachete.

Actualizări mai rapide

De asemenea, și în domeniul procedurii de actualizare s-au adus modernizări. Mai precis, sunt descărcate doar acele porțiuni ale unui pachet care chiar au fost modificate, spre deosebire de practica uzuală unde pachetele software cu versiuni noi sunt descărcate în întregime și apoi efectuată actualizarea, adică înlocuirea lor cu cele noi. Această nouă abordare ar trebui să reducă simțitor timpul de întreținere a sistemului de operare.

Te-am făcut curios?

Dacă te-am făcut curios, testează și tu Clear Linux. Ne-am bucura să găsim câteva impresii legate de acest sistem de operare în secțiunea de comentarii.

Descarcă Clear Linux (click aici)

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Ce faci la prima instalare de Linux

Recunoaștem, am avut ca sursă de inspirație pentru acest articol unul cam din aceeași categorie de pe cetin.ro. Fără prea multe argumente, de fapt...
2,460FaniÎmi place
349CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

51 Shares
Copy link
Powered by Social Snap