joi, august 6, 2020

Ce părere ai despre această distribuție?

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

O nouă distribuție și-a făcut apariția nu de mult timp pe scena GNU/Linux. Și pare ceva promițător, având în vedere faptul că în spatele ei se află o companie renumită și puternică. Așteptările sunt, bineînțeles, îndreptățite când vorbim de un sistem de operare dezvoltat de Intel. Da, așa e, cei de la Intel au creat propria distribuție, Clear Linux.

A devenit accesibil

Până destul de recent, Clear Linux se arăta descurajant pentru utilizatorul obișnuit din cauza installer-ului său deloc intuitiv. Din acest motiv am evitat să vorbim despre acest promițător sistem de operare. Versiunea 2.0 vine cu un installer complet redesenat, modern, ușor de înțeles fără să-ți ceară studii de specialitate.

Schimbare neașteptată

Aproape peste noapte, Clear Linux a trecut de la orientarea sa preponderentă spre Cloud, aplicații de machine learning, data science etc. la o orientare spre utilizatorul desktop obișnuit. Se vede asta odată cu trecerea spre un installer intuitiv, la mediul de lucru GNOME. Cei ce au folosit Ubuntu, Linux Mint sau chiar Fedora se vor simți foarte confortabil pe acest nou sistem de operare. Un alt indiciu al încercării Intel de a se adresa utilizatorului obișnuit ține de existența unui forum al comunității, unde dezvoltatorul solicită în mod constant feedback. Scopul lor constă în extinderea spre cât mai mulți utilizarori.

Clear OS este o distribuție Linux open source, rolling release, optimizată pentru performanță și securitate, conceput pentru a fi ușor de personalizat și de gestionat.

Această distribuție este croită special pentru platformele Intel, cu toate optimizările de performanță activate în mode predefinit.

Clear Linux vine cu suportul pentru Flatpak gata activat, dar și cu un magazin software ce conține peste 4000 de aplicații pe lângă alte pachete.

Actualizări mai rapide

De asemenea, și în domeniul procedurii de actualizare s-au adus modernizări. Mai precis, sunt descărcate doar acele porțiuni ale unui pachet care chiar au fost modificate, spre deosebire de practica uzuală unde pachetele software cu versiuni noi sunt descărcate în întregime și apoi efectuată actualizarea, adică înlocuirea lor cu cele noi. Această nouă abordare ar trebui să reducă simțitor timpul de întreținere a sistemului de operare.

Te-am făcut curios?

Dacă te-am făcut curios, testează și tu Clear Linux. Ne-am bucura să găsim câteva impresii legate de acest sistem de operare în secțiunea de comentarii.

Descarcă Clear Linux (click aici)

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
51 Shares
Copy link
Powered by Social Snap