cei-4-mari

Am ales din sute

Dintre sutele de distribuții GNU/Linux existente și din cele câteva zeci pe care le-am folosit/încercat până în prezent, bazându-ne pe experienta proprie, noi îți oferim 4 recomandări. Pentru acei utilizatori Windows dornici de altceva ori un pic mai curioși decât masele, noi recomandăm următoarele sisteme de operare (distribuții GNU/Linux, în fapt): Linux Mint, Ubuntu, Solus și openSUSE. Ordinea în care sunt menționate, de această dată contează, dacă ar fi să ne raportăm la ușurința instalării și a utilizării sau la ceea ce poți face fără probleme prin intermediul acestora. Veți constata că sunt extrem de ușor de instalat și utilizat, logice, complete, stabile precum o stâncă, puternice și că funcționează perfect imediat după instalare. Practic, orice activitate realizată de tine pe Windows va putea fi dusă la capăt, mai ușor și mai rapid, utilizând unul dintre aceste sisteme de operare.

Poate nu știai

Cei 4 mari pe care vi-i recomandăm reprezintă cea mai simplă, clară și completă alternativă la Windows sau MacOS. Sunt gratuiți și legali, disponibili pentru descărcare, testare, instalare și utilizare de către oricine are un pic de curaj și determinare. Poate, dacă nu problemele pe care Windows-ul ți le face, ori costurile directe sau ascunse, cel puțin curiozitatea, te vor îndemna să vezi și să simți diferența. Sunt atâtea persoane care au văzut cum vechile computere au fost readuse la viață de Linux și cum computerele de ultimă generație zburdă liber și productiv, fără constrângeri financiare ori legale, sub Linux. În total, sunt zeci de milioane de computere și peste 2 miliarde de telefoane care rulează Linux.

Ce poți face

Pentru noi, Windows-ul nu mai are nicio valoare, a dispărut din computerele noastre. Toată activitatea noastră online, toată creația pentru site ori pentru job, tot ce înseamnă modalități de relaxare sunt realizate prin intermediul unor distribuții Linux. Cu alte cuvinte, pentru muzica, filme, documente office, producție grafică, jocuri, ori pentru simpla navigare pe internet, noi folosim Linux, adică Ubuntu, Linux Mint, Solus, Manjaro, openSUSE etc. Totul este mai simplu, mai rapid și fără pericole.

De la sine…

Linux-ul ne-a determinat, ca o mișcare care a venit de la sine, să renunțăm la Windows. În fond, ce rost mai avea să blocăm spațiul inutil pe hardurile computerelor cu Windows 7 sau 10? De ce să alegem varianta mai grea și păguboasă financiar, când aveam ceva gratuit, rapid, puternic și funcțional, la trei click-uri distanță. Practic, am ajuns în situația ca, în acest moment, nici plătiți de Microsoft să nu mai acceptăm Windows-ul în viața noastră și pe computerele noastre. Scuze, nu avem timp să pierdem timpul cu Windows-ul.

Aceasta va fi și situația ta

Odată testat, Linux-ul îți va fi pe plac. Practic, după o scurtă perioadă de acomodare urmată de o altă scurtă perioadă utilizare în paralel cu Windows-ul și apoi după o lungă perioadă de șomaj al acestuia din urmă, vei renunța la Windows. Acesta este traseul firesc pe care o să îl parcurgeți și voi dacă dați o șansă Linux-ului. Eliberați-vă computerul de chin și readuceți-l la viață folosind una dintre cele patru propuneri ale noastre!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here