Da, este timpul să treci pe Solus OS

0
linux solus pentru prieteni pentruprieteni.com

Solus și Linux Pentru Prieteni

După cum probabil știți deja, asta în cazul în care sunteți cititori fideli ai articolelor publicate zilnic pe site-ul pentruprieteni.com, urmărim încă din primele momente parcursul sistemului de operare pentru desktop-uri și laptop-uri Solus Operating System, fost Evolve OS. Am putea spune că pentruprieteni.com s-a născut odată cu Solus OS, din acest motiv s-a creat o anume legătură, un pic mai greu de explicat. Desigur, nu suntem absurzi să susținem un produs care nu ar merita promovat dar, spre bucuria noastră, Solus OS are o bază extrem de solidă și reprezintă o realizare deosebită, unică, cu un uriaș potențial care, în scurt timp, va rupe și mai tare gura târgului.

Solus este un succes

De la bun început vă spunem, fără niciun fel de dubiu că Ikey Doherty, alături de echipa din jurul său, nu este numeroasă, să știți că a făcut o treabă excelentă. Nu ne referim doar la faptul că au creat un sistem de operare de la zero, ci la funcționalitatea și puterea acestuia, la faptul că sistemul lor este racordat la tendințele prezentului. Pe scurt, Solus se mișcă de nota 10, și nu exagerăm deloc când facem astfel de afirmații, absolut deloc.

Foarte stabil

Solus OS a ajuns de ceva vreme la versiuni stabile ce pot fi descărcate de aici, asta după un an și ceva de versiuni alpha, beta și RC care ne-au uimit prin stabilitate, funcționalitate, modul în care arâtau și aerul modern pe care îl degajau. Desigur, mai sunt multe de făcut dar, nu este prima oară când spunem că, încă din fragedă pruncie, de la versiunile alpha și beta, Solus funcționa mai bine decât unele distribuții GNU/Linux cunoscute de voi ca și versiuni stabile. Din aceste motive, dar și din multe altele, Solus a fost tot timpul o prezență permanent instalată pe hardurile computerelor noastre, și nu în mașină virtuală. Tot timpul Solus a stat alături de legende precum Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, openSUSE etc.

Funcționalitatea, rapiditatea cu care rulează, îl fac candidatul perfect pentru orice computer, mai vechi sau mai nou, pe care vreți să pompați adrenalină.

Ce ne-a plăcut la Solus

Ceea ce ne-a plăcut foarte mult la acest OS, pe lângă modul bestial în care arată, este rapiditatea cu care își execută sarcinile. Pe computerele noastre, Solus ne-a dat senzația că se mișcă de multe ori, cu mult mai repede decât Ubuntu, Manjaro, Linux Mint, openSUSE ori decât alte distribuții care sunt dotate cu medii grafice special concepute să nu consume resurse. Un alt aspect demn de remarcat constă în faptul că actualizările pe care echipa le trimite zi de zi aduc funcții noi și interesante și niciodată acestea nu au defectat într-un vreun fel sistemul. Practic, de la o actualizare la alta, vedeai cum sistemul se schimbă sub ochii tăi, culmea, fără să o ia razna.

linux solus desktop pentru prieteni pentruprieteni.com

Cu ce aplicații vine

Pe lângă modul în care arată și stabilitate, Solus este și dotat cu aplicații extrem de productive și mai mult ca sigur cunoscute de voi, precum Mozilla Firefox, Gimp, LibreOffice, playere audio și video, editoare de text etc. Cu toate aceste soft-uri noi ne facem treaba pe pentruprieteni.com. În plus, nenumărate alte aplicații pot fi instalate printr-unul dintre cele mai rapide Centre Software din câte ne-a fost dat să vedem pe Linux.

În comparație cu Windows

Poate un utilizator Linux percepe mai greu rapiditatea acestui sistem, fiind deja obișnuit cu distribuții rapide și performane dar, pentru un utilizator de Windows, Solus s-ar putea să fie o revelație. În comparație cu orice Windows doriți voi, Solus, zburdă! Da, Solus poate.

Concluzie

Datorită performanțelor, stabilității, rapidității, capacității de a pune în mișcare computerele mai vechi, a inovațiilor și a suflului tânăr pe care îl aduce, Solus OS ocupă un loc de cinste în topul distribuțiilor GNU/Linux pe anul 2016, top ce va fi publicat cât de curând și care, mai mult ca sigur, va naște ceva dezbateri. Vă avertizăm că sunt mișcări mari de trupe.

Adevărul este că nu putem să trecem cu vederea cum un sistem de operare, creație a unui geniu, s-a dezvoltat într-un an și ceva cât alții în 7. Este nevoie să încurajăm diversitatea și performața, este timpul racordării la secolul XXI pentru GNU/Linux! Vremurile cer să ții pasul, cine nu se adaptează, dispare, intră în anonimat.

Descarcă de aici ultima versiune

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here