Decizie importantă pentru viitorul Solus OS

0
sursa: G+
Ikey Doherty - Solus

Ikey Doherty, într-o perioadă relativ scurtă de timp, a pus bazele Solus OS dar și ale unei comunități de dezvoltatori ce se extinde de la o lună la alta. Împreună, aceștia livrează celor interesați un sistem de operare din ce în ce mai complex și matur care a adus un binemeritat aer proaspăt în zona GNU/Linux.

Prospețimea, rapiditatea și funcționalitatea ar fi doar câțiva termeni prin care Solus OS ar putea fi caracterizat. Ultima versiune, cea cu numărul 1.2, a adus pe piață, practic, cel mai bun Solus de până acum. Nu ne credeți, descărcați-l de aici pentru o scurtă și convingătoare testare.

Pentru că acest sistem de operare este într-o permanentă și extrem de vizibilă evoluție, în vederea trimiterii cât mai rapide a actualizărilor către utilizatori, dezvoltatorii au luat o decizie extrem de importantă pentru prezentul și viitorul disribuției. Planurile pentru prezentul extrem de apropiat ale dezvoltatorilor vizează trecerea acestui OS de la o lansare tradițională, care are loc la câteva luni, la una după modelul Rolling Release. Practic, Solus nu va mai avea lansări viitoare bine plănuite la o anume dată în viitor, ci permanente, fapt care ușurează la modul ideal utilizatorului obiectivul de menținere la zi a sistemului de operare.

Ciudat, parcă tot mai multe distribuții adoptă modelul Rolling Release. Voi ce părere aveți despre această decizie și despre SolusOS?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here