Elive – o distribuție minunată și unică

0
elive pentruprieteni
elive pentruprieteni

Elive nu este pentru începători. Elive nu este pentru oameni cu experienta . Elive nu este pentru întreprinderi sau utilizatori personali . Elive este arta . Este pur și simplu pentru oamenii care îl apreciază și vor să-l folosească. Nu ezitați să încercați Elive , pentru că doar voi decideți ce vreți în această lume!

Elive OS, nu-i așa că numele sună foarte frumos, reprezintă o distribuție GNU/Linux cu ceva vechime în branșă, despre care sunt ceva șanse să fi auzit și care are la bază legenda numită Debian. Mediul grafic folosit este Enlightenment, fapt ce face acest sistem de operare numai bun de folosit atât pe computerele de generație mai veche cât și pe cele ale momentului. Ce-i drept, sunt puține distribuții care folosesc acest mediu dekstop conceput pentru rapiditate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie încercat. Un plus care merită consemnat constă și în excelenta optimizare a sistemului.

Elive OS este o distribuție diferită din multe puncte de vedere față de ceea ce folosiți sau ați testat. Tocmai faptul că are un aer autentic o face foarte atrăgătoare și o califică pentru un test sau o instalare. Un atu scos în evidență de dezvotator în prezentarea distribuției realizată pe elivecd.org constă în simplitatea și gradul ridicat de intuitivitate al distribuției. Să nu uităm că lucrurile cele mai simple sunt întotdeauna și cele mai bune și că a te complica de dragul artei nu are niciun sens.

Adevărul este că interfața nu doar că este dinamică, clară și bine lustruită, dar este și frumoasă și originală. Practic, totul este plin de viață, dar nu sufocant. Într-adevăr, durează câteva clipe până te obișnuiești cu noul. Cea ce este mai mult decât interesant constă în faptul că meniul este disponibil în aproape orice loc de pe desktop fără a mai fi blocat într-un singur loc, iar iconițele cresc în momentul în care mouse-ul se află în dreptul lor. Desigur, pentru cei mai mulți, această schimbare poate părea drept ciudată, dar să nu uităm că este destul de utilă. Unde mai pui că originalitatea trebuie încurajată și nu conformismul, asta chiar dacă cere mai multe resurse din partea noastră pentru a accepta și a ne folosi de schimbare.

Un alt element scos în evidență de site-ul dezvoltatorului și care nu a putut scăpa nici observației noastre este că mediul grafic este destul de animat, animațiile 3D nelipsind, începând cu fundalul, iconițele, widget-urile, terminalul etc. Computerul pe care sistemul a fost testat nu se numără printre cele mai performante, cu toate acestea animațiile au mers fără probleme. Așadar, consumul redus de resurse poate fi un atu ce propulsează acest OS.

Elive vine cu toate aplicațiile de care ai nevoie, totuși fără a exagera în această privință, fapt ce îl menține rapid. Spe deosebire de alte sisteme de operare Elive este pe deplin funcțional din prima.

Elive este disponibil pentru descărcare atât în varianta stabilă, lansată undeva în anul 2010, cât și în varianta mai nouă, denumită beta și lansată în 28 august 2015. Dacă ești interesat să vezi câteva capturi de ecran cu acest sistem de operare accesează acest link.

Descarcă Elive Stable de aici

Descarcă Elive Beta de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here