Foto&Video – descoperă noul Redcore Desktop

0

Surpriza sfârșitului de an

O nouă distribuție Linux, în spatele căreia se află un tânăr dezvoltator român, a fost lansată. Este un început de drum al unui proiect nou și interesant și care are toate șansele de reușită. Sistemul se adresează românilor și străinilor deopotrivă, tuturor celor care doresc o alternativă la Windows ori la alte distribuții GNU/Linux. Noi am aruncat o privire și, sinceri să fim, ne-a surprins în cel mai plăcut mod cu putință.

Despre Redcore Desktop I

Redcore a pornit ca un fork al unei alte distribuții cu dezvoltatori români, este vorba de Kogaion Linux. La baza acestora stă legendarul Gentoo. Ghiunhan Mamut, dezvoltatorul principal al Redcore, în notele de lansare (le poți citi aici), scrie:

“Redcore Linux este o nouă distribuție bazată pe Gentoo, dezvoltată separat de și în colaborare cu grupul RogentOS, și care poate fi privită ca o continuare a Kogaion Linux, după ce acesta și-a schimbat targetul, devenind o distribuție pentru educație.”

redcore andromeda pentru preteniRedcore este disponibil în trei medii grafice, Xfce, MATE și Lxqt. Așadar, rapiditatea pare a fi un punct forte, dat fiind faptul că acestea sunt recunoscute pentru consumul redus de resurse. Imaginea .iso are dimensiune de 1.7 GB și conține toate aplicațiile necesare pentru buna funcționare a uni sistem de operare modern.

Observație

Pentru a intra în sesiunea Live (DVD/USB), aveți nevoie de un user și o parolă. Acestea sunt redcore respectiv redcore. Pentru super user, aveți root/root. Iar grupul Facebook al distribuției îl puteți accesa de aici.

Galerie foto

Mai multe imagini care înfățișează modul în care arată acest OS sunt disponibile aici. De ce credem noi că o să vă placă? Nu uitați să vizionați și clipul video din capul articolului.

Descarcă Redcore Desktop I de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here