Linux Mint 18.1 “Serena” Cinnamon beta poate fi testat

0
cinnamon-18-1-pentruprieteni

Linux Mint – cea mai îndrăgită distribuție

Linux Mint, datorită standardelor de calitate menținute de dezvoltatori la un nivel ridicat, rămâne în continuare distribuția cea mai îndrăgită, conform numărului de accesări oferit de DistroWatch.com și este în chiar în creștere la nivelul ultimelor șase luni.

18.1 “Serena”

Noua versiune de Linux Mint va purta numele de cod “Serena” și va deveni disponibilă în cursul lunii decembrie. Linux Mint 18.1 va fi o versiune cu suport pe termen lung, mai exact până în anul 2021. Va conține software actualizat, numeroase rafinamente și funcții noi care vor face desktopul mult mai confortabil în utilizare.

Beta

În prima zi a lunii Linux Mint 18.1 s-a lansat în variantă beta, oferind aceleași funcții ca varianta finală, în scopul testării stabilității pe cât mai multe configurații hardware, dar și pentru a oferi dezvoltatorilor software posibilitatea de a-și adapta pachetele la noua versiune. Acest beta folosește Cinnamon ca mediu grafic.

Noutăți

În cele ce urmează vă facem cunoscute câteva dintre funcțiile Linux Mint 18.1.

  • Un nou screen saver care permite utilizatorului să controleze playerul media în timp ce ecranul este dezactivat.
  • În ediția cu Cinnamon a Linux Mint va fi posibilă activarea unor sunete care să acompanieze notificările pe ecran.
  • Playerul video Xplayer poate goli monitoarele care nu sunt utilizate de fereastra sa (dacă ai mai multe monitoare, poți apăsa butonul “Blank Other Monitors” când se redă video în fullscreen. Clipul video va continua să ruleze însă celelalte monitoare se vor închide). Această funcție este utilizabilă și atunci când legi un monitor extern la un laptop.
  • Panouri orientate vertical.
  • Facilități pentru utilizatorii de Bumblebee.

Acestea și alte noutăți pot fi aflate consultând notele de lansare sau Ce e nou în Linux Mint 18.1 Cinnamon.

Pentru a descărca Linux Mint 18.1 Cinnamon beta, accesează această pagină. Alege de acolo link-ul potrivit în funcție de arhitectură (32 sau 64 de biți) sau de locație.

Urmăriți mai jos și un clip video de prezentare. Sigur o să vă placă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here