linux mint 18.1 pentru prieteni

Din experiența proprie

O experiență de câțiva ani de zile mi-a dat curaj să afirm că Linux Mint este una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună, distribuție GNU/Linux a momentului. Acesta a fost sistemul de operare care m-a determinat, cu câțiva ani în urmă, să renunț definitiv la Windows-ul de pe computerul meu. Asemeni oricărui lucru bine făcut, Linux Mint devine, cu fiecare versiune ce apare, din ce în ce mai bun, mai complex și puternic.

Dintre multe distribuții utilizate în ultima vreme, ceea ce mi-a atras atenția a fost versiunea 18.1 a Linux Mint. Fără să exagerez, cea mai bună de până acum. A devenit o tradiție în familia Mint ca versiunea nouă să o întreacă pe cea veche, din aproape toate punctele de vedere. Nu trebuie să considerăm că actualul Mint este perfect, în fond, nici nu ar avea cum, dar, cu siguranță, trebuie să spunem că este peste Windows și multe alte distribuții Linux. Chiar și fanii jocurilor pe computer au sesizat puterea acestui OS.

Obiceiul pământului

Întotdeauna pe computerul meu țin cea mai recentă versiune a Linux-urilor instalate, așadar, nici Linux Mint nu face excepție. Îmi place să fiu la curent cu noutățile, să utilizez cele mai noi versiuni de software, nefiind printre acei ultra-precauți, cărora le este frică să schimbe până și wallpaper-ul sistemului de operare. Dacă ar putea vorbi, cu siguranță Linux Mint v-ar spune cât este de forjat și burdușit cu fel și fel de aplicații.

Amintiri cu Windows

Îmi aduc aminte cu tristețe, din cauza timpului pierdut, de tot mai desele momente în care trebuia să reinstalez al meu Windows 7 după ce îl dotam doar cu câteva aplicații de bază. Greu, tare greu pornea, parcă avea o plăcere sadică în a mă chinui. Mare șoc am avut în primele zile în care am descoperit Linux-ul, mare minune mare să vezi cum în câteva secunde acesta pornea și era gata de folosire și cum, în acest interval, Windows 7 nici măcar nu binevoia să lumineze ecranul monitorului. Abia după 3-4 minute de la introducerea parolei, timp în care aveai timp să îți faci și o cafea, Windows 7, decidea că este gata de folosire. Gata, este cam greu de spus… Privind peste ani, aș putea spune că Windows 7 sau cel care a urmat, nu au fost niciodată gata de pornire…

Rapid, productiv și stabil

Folosindu-mă de Linux Mint 18.1 ”Serena”, realizez tot ce însemnă activități normale pentru un utilizator de computer, office, browsing, creație multimedia, socializare și relaxare, chiar și un pic de gaming. Cei cărora le-am instalat acest OS au rămas surprinși de rapiditatea și fluența cu care acesta își execută sarcinile, pornește sau se închide, de încăpățânarea cu care răspunde cu aceeași viteză, la comenzi chiar dacă au trecut ore bune de când lucrează, de stabilitatea pe care o manifestă în timpul rulării, dar și de multitudinea de aplicații ce pot fi instalate în doar câteva secunde. Poate, cel mai mult, cei cărora le-am instalat Linux Mint 18.1 au fost impresionați de faptul că sistemul a readus la viață computere pe care Windows 10 sau 7 abia rulau.

Pe lângă toate acestea, versiunea curentă de Linux Mint arată și foarte bine, a rămas la fel de logică și sigură ca și cele anterioare, dar a adus funcții noi și plăcute, s-a modernizat într-un stil elegant și plăcut, deloc strident. Linux Mint s-a pliat pe nevoile utilizatorilor, ajutându-i să și le îndeplinească rapid și în siguranță, ceea ce în cazul Windows-ului nu se prea poate pune problema.

Concluzie

Linux Mint 18.1 poate! Este rapid, sigur, solid precum o stâncă, productiv prin cele 84.000 de aplicații ce pot fi instalate, adică gata să îți înlocuiască ori să lucreze în paralel cu Windows-ul. O simplă testare a Linux Mint 18.1, direct de pe DVD sau Stick USB, va dovedi toate acestea, iar, odată instalat, cu siguranță vă va cuceri. Da, Linux Mint 18.1 îți oferă posibilitatea de a scăpa de Windows, de a lucra mai repede și mai sigur, de a deveni liber. Pentru a te convinge, descarcă-l de aici.

Doriți să faceți upgrade la Linux Mint 18.1? Click aici pentru a vedea cum se procedează.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here