Liri, o distribuție nouă care atrage atenția

0
liri linux pentru prieteni pentruprieteni.com

La început de drum

Este pentru prima dată când pe site-ul pentruprieteni.com este publicat un material al cărui subiect este Liri. Suntem în totalitate încrezători că vor urma multe altele deoarece distribuția GNU/Linux despre care urmează să citiți are multe de oferit, chiar dacă se află la început de drum.

Povestea

Liri se dorește a fi o distribuție modernă, bazată pe legendarul Arch Linux. Aceasta se adresează utilizatorului final și vine cu nenumărate facilități și noutăți în acest domeniu, cu o viziune unică și palpitantă. Un punct de reper constă în faptul că sistemul este puternic influențat de standardul Google Material Design, standard pe care dorește să îl implementeze.

Distribuția a luat naștere de curând prin contopirea cu proiectul Liri a altor două proiecte Linux care promiteau extrem de mult: Papyrus și Hawaii. Din punctul nostru de vedere această unire de forțe este benefică prin simplul motiv că acolo unde sunt mai multe mâini dibace care lucrează în același scop, rezultatul nu are cum să fie rău. După cum arată, Liri se află pe un drum foarte bun, iar acest OS are toate șansele să atragă atenția. Rămâne de văzut dacă va reprezenta sau nu o speranță precum Solus, cert este că se lucrează destul de intens pentru reușita proiectului.

Cum îl poți testa

La oara scrierii acestui material, Liri se afl[ într-un stadiu incipient de dezvoltare. Versiunea Alpha a distribuției poate fi descărcată de aici, locație în care puteți găsi și câteva comenzi foarte utile prin intermediul cărora îl puteți instala în Arch Linux. Mai multe despre scopul și modul în care această distribuție dorește să vă încânte puteți afla cititnd materialul de aici.

Este de prisos să vă mai povestim despre gradul sporit de instabilitate și nici nu credem că mai este necesar să vă amintim că este imperios necesară testarea acestui Linux doar într-o mașină virtuală.

Spor la teste!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here