PhoenixOS, linux pentru prieteni, pentruprieteni.com

PhoenixOS

PhoenixOS reprezintă un nou proiect, bazat pe Android x86, interesant și util, dezvoltat de o companie cu sediul în Beijing, despre Beijing Chaozhuo Technology Co., Ltd., este vorba. Nu aducem în discuție o nouă distribuție GNU/Linux ci un OS care are drept punct de plecare cunoscutul Android. Practic, dezvoltatorii susțin că acest sistem de operare este pe deplin compatibil cu Android-ul, milioane de aplicații și jocuri disponibile pe cunoscuta platformă mobilă fiind disponibile și pe PhoenixOS. Așadar, în linii mari, aceștia încearcă să aducă Android-ul pe PC.

Spre deosebire de Android

Spre deosebire de Android, acest OS a adoptat un meniu start clasic, modul full-screen putând fi rapid activat. Este oferit și suport pentru ferestre multiple și multiple task, fapt care nu poate duce decât la creșterea eficienței utilizatorului. Mouse-ul funcționează destul de bine, există suport și pentru conexiunile de tip LAN, ferestrele pot fi redimensionate foarte ușor, iar fișierele arhivate pot fi rapid dezarhivate. Chiar și scurtăturile clasice din gama Ctrl+ C, Ctrl+ V, Ctrl+ A sunt suportate foarte bine. În ceea ce privește centrul de notificări, credem că o să vă fie pe plac.

Pentru computere și tablete

Din câte se pare, conform site-ului oficial, acest sistem de operare este disponibil pentru computere (32/64 biți) și tablete. Pagina de descărcare pune la dispoziție atât imaginea .iso, cât și o aplicație care permite instalarea acesteia pe un stick USB. În ceea ce privește instaler-ul, acesta este disponibil doar pentru Windows, cu toate acestea, imaginea .iso poate fi inscripționată și pe un DVD. Dezvoltatorii recomandă utilizarea versiunii pe 64 de biți. Un ghid de instalare foarte util este disponibil aici.

Descarcă de aici

Cea mai recentă versiune

La data redactării acestui material, cea mai recentă versiune a PhoenixOS este bazată pe Android 7.1 Nougat. O versiune mai veche a PhoenixOS, bazată pe Android 5.1, este, de asemenea, oferită spre descărcare, depinde de voi ceea ce veți alege.

Ce ne-a plăcut

PhoenixOS are o interfață curată, clară și plăcută, se simte că este bazat pe Android. Este mai mult decât modern și funcțional, plăcut și intuitiv. Dacă rulezi Android pe tabletă sau pe telefon, nu ai cum să te incurci pe acest OS. Bineînțeles, nu este totul perfect. Vă invităm să urmăriți clipul de prezentare de mai jos și să ne spuneți părerea voastră.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 8 =