Revoluționar și ambițios, proiectul Linux AIO

1
pentru prieteni logo facebook

Un început de drum

Proiectul Linux AIO, pornit pe 16.07.2014, este pe punctul de a umple un gol și, de ce nu, de a revoluționa modul în care privim universul GNU/Linux. Acesta vine în ajutorul utilizatorilor într-un mod care îi va ajuta să economisească timp, și nu puțin, și să exploreze în detaliu fațete ce păreau ascunse sau care cereau mult timp pentru a fi descoperite. De ce nu, dacă va avea succes, am putea fi martorii unor modificări în preferințele utilizatorilor, mai ales dacă aceștia se întâlnesc de puțin timp cu Linux-ul dar și în modul în care dezvoltatorii principalelor distribuții își pun la dipoziție munca. Mergând mai departe, putem deduce că acest proiect ar putea da naștere unui nou trend și, prin consecințele sale, ar putea schimba podiumul.

Ce își propune

Pe scurt, conform site-ului oficial al proiectului, site pe care îl poți accesa aici, dezvoltatorii din spatele Linux AIO (Linux All in One) își propun să ofere mai multe distribuții majore GNU/Linux, cu medii desktop diferite, într-o singură imagine .iso care să încapă pe un DVD/DVD DL sau pe un stick USB de 4 GB sau 8 GB. Distribuțiile luate în considerare pentru început sunt: Ubuntu; Linux Mint; Debian Live; Fedora; LMDE. Toate acestea ar putea fi folosite în modul Live fără a fi nevoie de o instalare în computer sau, dacă utilizatorul dorește, această instalare poate fi, în cele din urmă, realizată.

Practic, Linux AIO combină toate mediile grafice existente, legate în mod oficial și care aparțin unei distribuții, realizând o imagine .iso unică ce poate fi testată fără nevoia instalării. În acest moment au fost puse la dispozția celor interesați șase astfel de compilații, testate, după cum aflăm de pe site-ul proiectului, în mașina virtuală. Acestea sunt: Linux AIO Ubuntu; Linux AIO Linux Mint; Linux AIO LMDE; Linux AIO Debian Live; Linux AIO Fedora; Linux AIO Other ISO. Aceste compilații includ, atât versiuni mai vechi ale sistemelor de operare enunțate mai sus, cât și versiunea curentă, inclusiv variantele cu suport pe termen lung, acolo unde distribuția respectivă are această facilitate.

Concluzie

Desigur, proiectul este la început de drum și poate fi perfecționat. Acesta vine în ajutorul dezvoltatorilor și al celor care abia au făcut cunoștință cu Linux-ul și vor să decidă, fără prea mari bătăi de cap, ce distribuție și ce mediu grafic vor utiliza. Suntem siguri că vom mai auzi de acest Linux AIO.

Descarcă de aici

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here