Schimbă regulile cu Nitrux OS

0
592

Linux pentru toți

O nouă și ochioasă distribuție GNU/Linux este gata să îți capteze atenția. Arată de parcă ar fi un sistem de operare pe bani, cu toate acestea este gratuit, cere ceva resurse de sistem, dar efectul pe care ți-l oferă este deosebit. Nu vei găsi nimic monoton, iar prietenii tăi vor rămâne cu gura căscată atunci când le vei arâta cum se mișcă Nitrux. Distribuția se prezintă așa cum ar trebui să arate orice altă distribuție GNU/Linux din 2017, rulează excelent și devine o alternativă la distribuțiile clasice. Nitrux este gata, TU?

Cerințe

Sistemul de operare despre care îți scriem folosește Nomad Desktop, acesta este construit pe KDE Plasma 5 și Qt, conform informațiilor oferite de site-ul proiectului. Pentru ca sistemul tău să îl ducă așa cum trebuie, ai avea nevoie specificații decente pentru acest moment: CPU de 2.66 GHz quad-core, cel puțin 4 GB de RAM, 3.5 GB spațiu pe hard și minim 256 MB memorie video.

Ce îți oferă acest Nitrux

Pe lângă modul absolut încântăror în care Nitrux arată, utilizatorul va putea beneficia de aplicații uzuale, des întâlnite pe distribuțiile Linux. Practic, toată gama de activități care implică un computer pot fi realizate eficient și cu spor utilizâd acest OS. Editoare, browsere, aplicație de firewall, playere, de remarcat este încântătorul Babe – etc.

Cum fac rost de Nitrux

Nitrux poate fi descărcat în mod gratuit fie de pe site-ul distribuției  (click aici), fie direct de pe SourceForge (click aici). Dezvoltatorii ar fi extrem de multumiți dacă ai susține prin intermendiul unor donații acest poriect.

Dacă utilizezi alte distribuții GNU/Linux ori ești pe macOS și dorești să arzi imaginea Nitrux pe un stick USB, îți este recomandată aplicația Unetbootin. În schimb, dacă folosești sistemul de operare Windows, ar trebui să alegi aplicația Axel Front-End.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =