ubuntu 16.04 lts alternativă la windows 7 si 10

Puternicul Ubuntu 16.04 LTS

Ubuntu 16.04 LTS are tot ce ai putea cere de la un sistem de operare. Este stabil și puternic, rapid și complet, complex și interesant. Este o distribuție GNU/Linux legendară, poate cea mai cunoscută maselor, cu o istorie și comunitate frumoasă și demnă. Ultima navă amiral a celor de la Canonical este Ubuntu 16.04, cu siguranță cel mai bun Ubuntu de până acum. Îi poți descărca de aici sau poți cumpăra un laptop cu Ubuntu de aici.

În fața Windows 10, Ubuntu 16.04 are un set de avantaje uriașe. Nu le vom detalia pe cele deja cunoscute de toți, precum: lipsa oricărui cost de utilizare, pericolul aproape inexistent de virusare, lipsa oricăror îngrădiri de natură legală, soliditatea specifică Linux-ului și suportul multimedia perfect etc. Cu această ocazie, voi încerca să evidențiez avantajele datorită cărora echipa pentruprieteni.com consideră că Ubuntu este deasupra Windows 10. Să le luăm pe rând:

Pornește și se închide mai repede decât Windows 10 sau Windows 7

După ce ai pornit sistemul de operare poți trece direct la ceea ce ai de făcut, fără pic de timp mort, în timp ce pe Windows 10, după ce te-ai logat durează minute bune până ce sistemul poate fi utilizat.

Nu te spionează

După cum se tot atrage atenția de multă vreme, Windows 10 știe tot ce faci, tot ce miști. Desigur, Microsoft tot dă asigurări că nu vor folosi datele culese din spionarea ta în alte scopuri decât cele ce țin de dezvoltatea OS-ului, dar oare să îi credem? Mai sunt ei credibili? În cealaltă tabără, Ubuntu, nu îți condiționează utilizarea de existența vreunui cont online, nu îți sincronizează și urmărește datele, nu te obligă să accepți update-uri sau upgrade-uri ori automatizări care te spionează și te fac vulnerabil.

Este rapid

Ubuntu 16.04 se mișcă foarte rapid pe orice computer compatibil și care se încadrează în cerințele de sistem. Orice utilizator de Ubuntu a constatat asta atunci când l-a comparat cu Windows 10 sau 7. Sistemul nu merge cu frâna de mână trasă deoarece nu există antivirus sau programe de întreținere care să ruleze în fundal și care să îți sece computerul de resurse și nici fel și fel de aplicații care în numele sincronizării fac același lucru. Nu ar strica să vezi și cerințele de sistem ale acestui OS, sunt postate la finalul articolului.

Ubuntu nu te umple de aplicații inutile așa cum o face Windows-ul

Știți foarte bine că mult prea multe aplicații serioase din Windows vin la pachet cu fel și fel de gunoaie care îți căpușează sistemul, care îți umblă prin setări și care îți dau peste cap browserele Web și pe care nu le mai poți elimina decât foarte greu. Pe Ubuntu, orice aplicație se instalează din Market cu un singur click și fără adaosuri ori alte modificări aduse sistemului.

Pe Ubuntu nu ai nevoie de DVD-uri cu drivere pentru computer sau periferice precum imprimanta

Da, se poate, Ubuntu instalează automat driverele imprimantei și ale sistemului. După același principiu sunt instalate și driverele marii majorități a imprimantelor. Așadar, adio DVD-uri și minute pierdute de dragul artei cu instalarea driverelor.

Ubuntu nu te vrea doar pentru el, nu te face să pierzi timpul

După ce ai instalat Ubuntu, o să constați nu doar că este mai rapid, că pornește și se închide mai rapid ci și faptul că nu te sâcâie, că nu îți papă timpul. Cu alte cuvinte, nu vei fi nevoit să dai zeci de confirmări pentru fel și fel de mărunțișuri ca pe Windows 10, nu vei fi distras din activitatea ta, nu ți se va cere să scanezi, să cumperi, să sincronizezi, nu vei pierde zeci de minute cu dezinstalarea aplicațiilor care ți-au fost băgate pe gât atunci cînd ai instalat alte aplicații, ori să pierzi alte zeci de minute în încercarea de a readuce browserul la pagina sa originală de casă ori cu dezinstalarea vreunui toolbar etc. Ubuntu, odată pornit, nu face altceva decât să funcționeze fără să te deranjeze.

Desigur, pentru un utilizator de Windows, ceea ce citești aici poate părea incredibil. Nu ne crezi? Există o singură cale de a afla adevărul, descarcă Ubuntu de aici, arde-i imaginea pe un stick USB folosind Rufus sau pe un DVD folosind CD buner XP (se pot folosi și alte programe pt stick sau DVD), restartează computerul și bootează de pe DVD sau USB. Ubuntu poate rula direct de pe stick sau DVD, ceea ce Windows 10 nu poate.

Ubuntu te lasă să îl modifici, să îl faci să arate după cum vrei tu

Trecând peste faptul că este mai intutitv și mai ușor în utilizare decât Windows 10, Ubuntu te lasă să îl dai după tine. Poți să modifici tema, cursorul, setul de iconițe etc., activități care pe Windows 10 se fac destul de greu ori cer bani.

PS: se spune că un utilizator de Ubuntu nu se mai întoarce pe Windows, fiind un client pierdut pentru Microsoft.

Ubuntu 16.04 poate fi descărcat de aici

AȘA ARATĂ UBUNTU 16.04

O SCURTĂ COMPARAȚIE

Recommended system requirements:

2 GHz dual core processor or better
2 GB system memory
25 GB of free hard drive space
Either a DVD drive or a USB port for the installer media
Internet access is helpful

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here