Video – Solus OS 2017.04.18.0, o încântare

0

O zi mare

După cum am scris aici, o nouă și importantă versiune a sistemului de operare Solus a fost lansată. Noutățile sunt numeroase și au fost detaliate în articolul anterior, iar motivele pentru care vă îndemnăm să utilizați acest OS pot fi citite aici. Dacă vă întrebați cum rulează actuala versiune a acestui OS, cum se achită de sarcini și cât de rapid, răspunsul nu poate fi decât: excelent.

Bine forjat

Echipa pentruprieteni.com a testat, sau mai bine zis a forjat noul Solus, iar concluziile le puteți citi mai jos. Două clipuri de prezentare pot fi vizionate mai jos. Primul a fost realizat în mașină virtuală, al doilea pe un computer real. Cel de-al doilea clip a fost înregistrat cu aplicația Simple Screen Recorder, evidețiindu-se două mici probleme. Stați liniștișți, nu Solus le-a cauzat, ci calitatea destul de proastă a conexiunii la Internet plus caracteristiicle destul de învechite ale computerului pe care s-a realizat testul. Deși stă destul de prost la capitolul configurație, Solus a reușit să readucă la viață acest PC.

În ceea ce privește testul realizat în mașina virtuală, toate au fost mai mult decât OK. Solus nu a ridicat nicio problemă, a zburdat.

Ce ne-a plăcut

Rapid, solid, bine închegat, Solus s-a mișcat de nota zece în ambele situații. Are tot ceea ce îți dorești de la un sistem de operare modern, unde mai pui că poate concura de minune cu Windows, în orice versiune s-ar afla. Practic, nu sunt sarcini de care Solus să nu se poată achita: Internet, productivitate, jocuri, rețele sociale, toate pot fi găsite pe această distribuție. Nu doar cu Windows-ul își poate măsura forțele, Solus aflându-se la înălțime și dacă îl comparăm cu alte distribuții GNU/Linux legendare.

Ne-a mai plăcut și faptul că vine cu teme și iconițe, că îți permite să faci modificări la nivel de interfață, că te lasă să alegi dintre sute de aplicații, că te ajută să instalezi dintr-un singur click aplicații terțe precum: Google Chrome, Google Earth, Flash Player etc., iar sunetul notificărilor ne-a adus aminte de faptul că avem de-a face cu un sistem de operare complet. Din păcate, multe distribuții nu pun accent pe sunetele notificărilor, fapt care nu poate fi decât greșit.

Ce nu ne-a plăcut

Ne-a plăcut totul, suntem sinceri când afirmăm asta.

Concluzie

Este timpul să îți faci și tu o colcluzie referitoare la Solus. Hai, descarcă-l de aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here