Zenwalk Linux revine în scenă

0

Premiera Zenwalk

Probabil pentru mulți dintre cititorii site-ului pentruprieteni.com, informațiile pe care le citesc în acest moment reprezintă o premieră. În cazul nostru, este pentru prima dată când scriem despre Zenwalk Linux, un sistem de operare bazat pe o legendă.

Despre această distribuție

Despre această distribuție GNU/Linux, cu nume oarecum ciudat pentru utilizatorul român, se pot spune multe lucruri. Pe scurt, Zenwalk este o distribuție bazată pe Slackware, care, odată cunoscută, vă va fi pe plac. În acest moment, varianta la zi este cea cu numărul 8.0, echipa lansând-o relativ recent, după o pauză destul de mare în dezvoltarea sistemului. Acesta se folosește de cea mai recentă versiune a bazei sale, Slackware, de kernelul Linux 4.4.14, iar drept mediu grafic este utilizat Xfce, varianta 4.12.1.

OS-ul oferă utilizatorului tot ce are nevoie pentru o utilizare eficientă a sistemului. Zenwalk 8.0 vine preinstalat cu aplicații office și multimedia extrem de utile și productive precum: Libreoffice 5.1.3, Chromium 51, Mplayer 1.3, ffmpeg 3.0.1, Firefox etc., multe alte aplicații fiind disponibile pentru instalare din câteva clicuri, via Netpkg.

Și dezvoltatorii acestui OS au luat decizia de a-l oferi doar pentru computerele moderne, dotate cu procesoare pe 64 de biți. În ceea ce privește mărimea imaginii .iso, aceasta nu depășește 1 GB.

De unde descarc?

Sprijin în utilizarea OS-ului și informații suplimentare puteți accesa pe site-ul oficial al distribuției (vezi aici), iar dacă doriți să urmăriți progresul în ceea ce privește evoluția sistemului în preferințele utilizatorilor distrowatch.com, accesați acest link.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here