34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Brave Search, o alternativă excelentă la Google și Bing. L-ai testat?

Ar trebui să le citești

Brave Search

Brave Search are toate șansele să devină un viitorul apropiat una dintre cele mai importante alternative la Google și Bing. Acesta va fi apreciat în mod deosebit de persoanele care pun preț pe confidențialitatea datelor personale.

În dezvoltare

Dezvoltatorii browserului Brave au lansat spre testare o versiune Beta a unui nou motor de căutare. Spre deosebire de alte motoare de căutare pe Internet, conform dezvoltatorilor, Brave Search se folosește de propriile index-uri de căutare. Noul motor de căutare va pune un accent deosebit pe confidențialitatea datelor utilizatorilor. Practic, aceștia vor putea naviga pe Internet fără a fi monitorizați, fapt imposibil de realizat pe Google sau pe alte motoarele de căutare comerciale.

Spre deosebire de motoarele de căutare mai vechi, care urmăresc şi profilează utilizatorii, şi motoarele de căutare mai noi, care au la bază în mare parte motoare mai vechi şi care nu au indexuri proprii, Brave Search oferă o nouă modalitate de a obţine rezultate relevante cu un index manevrat de comunitate, ce garantează confidenţialitate. Brave Search umple astăzi un gol clar pe piaţă, întrucât milioane de oameni şi-au pierdut încrederea în economia axată pe supraveghere şi caută în mod activ soluţii pentru a deţine controlul asupra datelor lor.

Brendan Eich, CEO-ul şi cofondatorul Brave

7 principii

În dezvoltarea proiectului, dezvoltatorii susțin că au drept puncte de reper următoarele șapte principii:

  • Confidențialitate: fără urmărirea sau profilarea utilizatorilor.
  • Utilizator este pe primul loc: primul este utilizatorul, nu industria publicității și a datelor.
  • Independență: Brave are propriul său index de căutare pentru a răspunde la întrebări obișnuite în mod privat, fără a se baza pe alți furnizori.
  • Alegere: în curând, opțiuni pentru căutare plătită fără reclame și căutare acceptată de reclame.
  • Transparență: nu există metode secrete sau algoritmi pentru a influența rezultatele.
  • Perfecțiune: cea mai bună integrare între browser și căutare fără a compromite confidențialitatea, de la personalizare la rezultate instantanee pe măsură ce tipul utilizatorului.
  • Deschidere: Brave Search va fi disponibil în curând pentru a alimenta alte motoare de căutare.

Concluzii

Echipa Linux Pentru Prieteni a testat noul motor de căutare iar rezultatele au fost excelente, inclusiv cele în limba română. Acesta va deveni în foarte scurt timp o alternativă viabilă pentru toți cei care doresc să spargă monotonia oferită de Google, să se ferească de o supravegherea sau, pur și simplu, să fie diferiți. Merită să îi dați o șansă.

Caută cu Brave

Brave Search poate fi accesat aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole